Itkeminen on noloa!

Kuten me kaikki tiedämme niin itkeminen on noloa ja epätoivottavaa. Ainakaan aikuisen ei ole sopivaa itkeä. Pitää vaan purra hammasta ja niellä hiljaa ne asiat jotka itkettävät. Sillä tavalla maailma on ainakin hiljaisempi?

Totta, tuo on höpö höpöä. Varsinkin ennen on ollut tapana sanoa jo melko pienille poikalapsille: isot pojat eivät itke. Älä itke, olet jo iso poika, jne. Tytöille itkeminen on aina ollut sallitumpaa.

Edellisessä blogissani kirjoitin mm.: "Kyllä minä ainakin haluan pitää itselläni oikeuden itkeä." Kyllä – mielestäni aikuisella miehelläkin pitää olla oikeus itkeä jos itkettää.

"Itke vaan se helpottaa" – olette varmasti tuonkin kuulleet?

Kun omat poikani olivat pieniä niin kyllä heiltäkin aina välillä itku tuli. Joskus paikalla saattoi olla joku vanhempi ihminen, ei aina välttämättä vanhempikaan, joka sitten koitti lasta "lohduttaa": älä itke…
-minä jos tuon satuin huomaamaan niin menin kyllä heti paikalla kommentoimaan: minun lapsellani on oikeus itkeä.

Toivottavaa lienee, että tulevaisuudessa itketään enemmän ja käytetään väkivaltaa vähemmän?

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu