Stadi vs. Lande

Tänään taas katselin telkuttimesta tuon Stadi vs. Lande tietokilpailun. Yleensäkin tykkään seurata tietokilpailuja, ja tottakai tavoitteeni on itsekin päästä osallistumaan vaikkapa "haluatko biljonääriksi" -kilpailuun, ja voittaa se.

Haluatko miljonääriksi on kanssa välillä vähän hassu kisa – minun puutteellisen tietämykseni valossa. Yleensä kysymykset alta tonnin voittosummilla ovat helppoja kenelle tahansa, mielestäni, niin siis ajattelen. Mutta sitten tosiaan joskus käy niin, että kilpailija joutuu jo kolmensadan kohdalla käyttämään ensimmäisen oljenkorren. Joskus olisin itsekin joutunut jos olisin kisaamassa ollut. Kysymysten taso siis kummasti vaihtelee.

Yksi tietokilpailu jota tykkään kanssa seurata on viitoskanavalta joka arkipäivä tuleva vem vet mest. Sen ansiosta minäkin tänä päivänä tiedän, että Ruotsissa yleinen hätänumero ennen 112:ta oli 90 000. En usko, että tuosta tiedosta minulle tulee merkittävän suurta hyötyä olemaan. Yhtä paljon hyötyä on siitä, että olen kerran elämässäni ajanut maanalaisella (tunnelbana i Stockholm).

Takaisin asiaan: Stadi vastaan Lande ohjelmassa siis esitetään Stadilaisille kysymyksiä "Landelta" ja Landelaisille kysymyksiä Stadista [ei sitaatteja tässä]. Olen huomannut, ehkä olen väärässä, että Stadilaisille esitetyt kysymykset ovat paljon enemmän ns. yleistietoa tyyliin: onko kuvassa; kuusi, mänty vai koivu, kuin Landelaisille esitetyt kysymykset tyyliin: mikä museo sijaitsee jollakin kadulla tai puiston laidassa Helsingissä?

Ei tuossa sinänsä mitään ongelmaa(?) koska loppuotteluun pääsee aina sekä Stadin että Landen joukkue. Mutta kun siinä kaksintaistelussakin sitten kysymykset ovat samaa rataa niin näin "landelaisena" on pakko todeta, että on se niin väärin, on se, on on. 

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu