Hyvä mieli – parempi päivä

Suomalaiseen kulttuuriin kuuluu ilman muuta hyväntekeväisyys. Erilaisia hyvätekeväisyystempauksia, tapahtumia, ja keräyksiä järjestetään vuosittain runsaasti. Nyt minäkin osallistuin keräyksen järjestämiseen – tavallani.

Hyvää mieltä voi saada, tehdä, ja jakaa niin monella tavalla. Yksi asia on muiden tahaton tai tarkoituksellinen hauskuuttaminen. Tahaton hauskuuttaminen on parasta mutta hyväksi kaikille vain silloin kun muut ymmärtävät olla nauramatta, tai saa nauraa jos se kuitenkin on sopivaa – tilannetaju on a ja b.

Tänä aamusti kun TV:tä katselin, vai oliko jo eilen, no ei se niin tarkkaa ole, niin hymyilin kyllä pikkaisen, tuli siis hyvä mieli, hymyilytti. Ei pahalla mielellä oleva yleensä hymyile. Minua hymyilytti erään toimittajan kommentti: "Ei ole mitenkään vaikeaa syödä muikku kokonaisena vaikka siinä rouskuvat luut". Tuo hymyilytti koska kalan ollessa kyseessä on itselläni tapana puhua ruodoista.

Pari päivää aiemmin uutisissa kerrottiin: "Pyhtäällä on tarkoitus aloittaa perinteinen kaupallinen lentotoiminta tänä vuonna." Sekin sai minut hymyilemään. Ei nimittäin ole kovin pitkät perinteet tuollaisella toiminnalla pyhtäällä jos toiminta tänä vuonna on tarkoitus aloittaa. Totta, sillä kai viitattiinkin… joo, kyllä!

Mutta mukavaa luettavaa ovat välillä ihan Puheenvuoron tai Vapaavuoron kommentitkin. Ehkä minunkin kommenttini on joskus saanut jonkun hyvälle mielelle ja hymyilemään? (muutama esimerkki muilta kuvissa).

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu