Suosiiko VR minua – vai eläkeläisiä, ja jos niin miksi?

VR alensi taannoin lipunhintojaan. Tuosta taitaa olla jo pari vuotta. Samalla muuttui alennusjärjestelmä. Aiemmin eläkeläiset pääsivät matkustamaan puoleen hintaan – oliko se oikein vai väärin? Lippujen hisinnoittelua kun VR uudisti, niin eläkeläisten alennukset, kuten monet muutkin alennukset, pienenivät tai poistuivat kokonaan.

Tänään kun lähdin junailemaan, niin sattumalta löysin erään eläkeläisen kadottaman lipun (kuva). Itselleni ostin tällä kertaa lipun aseman automaatista – jotka muuten tyypillisesti ovat sijoitettuja siten, että auringonvalo mahdollisimman paljon haittaa näytön lukemista (ulkona olevat automaatit).

Mutta katsokaapa lippujen hintoja! Minulle, tavalliselle(?) ihmiselle VR tarjoaa n.30km:n matkan hintaan 3 euroa. Sen sijaan eläkeläisen lippu on maksanut 4 euroa. Totta kyllä: takuuvarmasti tuloni ovat tällä hetkellä pienemmät kuin yhdelläkään eläkeläisellä, mutta onko tuo silti oikein?

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu