Lasten kasvukäyrät, ongelma nykyvanhemmille!

Uutiset kertoivat tänä aamuna, että lasten kasvukäyrät aiheuttavat ahdistusta lasten vanhemmille. Niin se maailma muuttuu. Itse aikoinaan olin ihan tyytyväinen siitä, että lasteni kasvua tuolla tavalla seurattiin. Toisaalta onhan se niinkin, että lapseni saivat kaikki rokotukset.

Olisi mielenkiintoista tietää korreloiko esim. rokotevastaisuus kasvukäyräahdistuksen kanssa? Ehkä on niin, että aiemmin vanhemmat ovat paremmin ymmärtäneet kasvun seuraamisen merkityksen. Ehkä aiemmin on heille myös paremmin selitetty, että ei käyrältä tippuminen ole heti mikään ongelma.

Toki asia on niin, että ei vanhempia pidä missään mielessä pakottaa seuraamaan lapsensa kasvua, tai muutakaan kehitystä, mutta kyllä omasta mielestäni lapsen kasvun ja kehityksen seuraaminen on ilman muuta vanhemmuuteen kuuluva asia, ja se on lisäksi mukava sellainen.

Toisaalta nykyisin kasvukäyrien seuraaminen on entistä helpompaa. Netissäkin on sitä varten palveluita. Netti ilman muuta lisää vanhempien ahdistusta – siis jos siellä alkaa lapsensa poikkeavasta kasvusta keskustella, tai asiasta ylilpäätään keskustella. Parempi keskustella vain ammattilaisten kanssa!

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu