Suomi: kieltojen maa

Suomi on kieltojen luvattu maa. Se mikä ei ole erikseen kiellettyä on sallittua. Niin ainakin moni kansalainen ajattelee, ja sellaiseen me kai olemme tottuneet. Varmasti elämä olisikin monin tavoin vaikeampaa jos kaikki se mikä ei erikseen ja nimenomaisesti olisi sallittua olisi kiellettyä.

Meistä jokainen voi asettaa muille kieltoja. Monia kieltoja asettaa lainsäädäntökin. Esimerkiksi toisen loukkaaminen millä tavalla tahansa on kiellettyä. Mainostamisenkin voi jokainen kieltää – tosin tuota kieltoa on melko helppo rikkoa. Mainostamiskiellon rikkominen voi kuitenkin olla rangaistavaa esim. kotirauhan häirintänä.

Monet taloudet ovatkin kieltäneet mainostamisen postiluukun kautta. Lisäksi on talouksia jotka ovat kieltäneet kaikenlaisen ilmaisjakelun. Kielto on helppo asettaa laittamalla oveen (luukun viereen tai muuten näkyville) kieltoa osoittava ilmoitus. Ilmoituksella ei ole mitään määrämuotoa ja mitä hauskempia ilmoituksia sitä tuleekin nähtyä satunnaisesti. Joskus aikoinaan kun jaoin itsekin mainoksia niin silloin niitä kieltoja vasta tulikin nähtyä.

Kuvissa pari esimerkkiä. Toisessa kielto laittaa luukusta mainoksia. Toinen kieltää hyvin näkyvästi kaiken ilmaisjakelun. Mikä parasta: yleensä nuo kiellot toimivat hyvin.

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu