Hajuallergia, sähköallergia, ja muut yliherkkyydet

Altistumme elämämme aikana mitä erilaisimmille ulkoisille tekijöille joihin emme aina voi itse vaikuttaa. Sähkö on melkeinpä välttämätön kulutushyödyke. Hajut eivät aina ole välttämättömiä, mutta monet niistäkin ovat välttämättömiä.

Mikä olisi oikea tapa toimia jos vaikkapa yhdeksän henkilöä kymmenestä nauttii jostakin tietystä asiasta ja samalla yksi ihminen tuosta asiasta, kuten vaikkapa nyt voimakkaasta tuoksusta, kärsisi? Entäpä jos kärsijöitä olisi vain 1%, tai ehkä vain promille? Vaikkapa ns. sähköyliherkkiä lienee melko vähän.

Tilanne olisi siis sellainen, että tuo "promille" kärsisi, muut nauttisivat. Mutta jos tuo allergiaa aiheuttava seikka poistettaisiin niin kukaan siitä ei varsinaisesti kärsisi. Pitäisikö ongelman aiheuttaja tuolloin poistaa, ja miksi?

Eikö voitaisi toimia siten, että erilaiset allergikot vain eläisivät omissa oloissaan. Eivät tulisi paikkoihin joissa on jotakin sellaista mille he ovat allergisia. Varmasti tuollainen nykypäivänä onnistuisi varsin helposti.

JuhaniVehmaskangas

"perushullu professori"(?) mielipiteeni ovat kummallisia. <a href="http://www.vehmaskangas.fi" title="http://www.vehmaskangas.fi">http://www.vehmaskangas.fi</a> <a href="mailto:jussinposti@dlc.fi">jussinposti@dlc.fi</a>, p.045-2345936

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu