Haitalliset ja hyödylliset vieraslajit

Haitalliset vieraslajit pitää hävittää. Jos vieraslajit on kasvi sen hävittäminen lienee helpompaa kuin jos kyseessä on eläin. Sinänsä sillä ei ole suurtakaan merkitystä millä nopeudella laji liikkuu.

”Vaikka siili on Suomessa vieraslaji, sen ei tiedetä syrjäyttäneen toista eliölajia. Siili painaa iästä ja vuodenajasta riippuen noin 500–1500 g. Vaikka yleensä siilejä näkee tepastelevan verkkaiseen tahtiin, voi niiden vauhti yltyä jopa kahteen metriin sekunnissa.”

Eräs hidasliikkeiset vieraslaji on ”tappajaetana” joka kuuluu siilin ruokavalioon. ”Espanjansiruetanoiden torjunta on tarpeen myös syksyllä, sillä kaikkiruokainen laji on sopeutunut hyvin Suomen viileään ilmastoon.”

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu