Happisaturaatio – 112 sovellus

Tänään kun kävin kaupassa niin sinne mennessäni havaitsin lähellä ulko-ovea ”nukkuvan” mieshenkilön.
Häntä siinä pikkaisen tönin ja tuupin -> ei reaktiota. Päätin soittaa hätäkeskukseen. Pari ohikulkijaa siinä kysyikin, että oletko soittamassa hätäkeskukseen, vastasin olevani. He totesivat ”hyvä hyvä”.
Alunperin minun piti soittaa älypuhelimeni 112-sovelluksella. Se ei kuitenkaan suostunut toimimaan joten soitin normaalisti 112-numeroon.
Hätäkeskus pyysi minua vielä tönimään ja tuuppimaan miestä, kuten teinkin – ei reaktiota. En huomannut kertoa, että olen lääkintämies – no mitä siitä, tuskin heitä ammattini tai muu osaamiseni kiinnosti. Tuolla miehellä oli reppu mukana – suurinpana uhkana itse näin, että joku höpsö ohikulkija olisi repun voinut napata mukaansa.
Tuossa tilanteessa ei tullut mieleeni, että minulla oli taskussani happisaturaatiomittari. Sellainen minulla on lähes aina mukana.
Liki kymmenen minuuttia meni, taisi mennä ylikin, kun ambulanssia odoteltiin. Pari naishenkilöä siihen pysähtyi kanssani juttelemaan ja tuota ihmettä katselemaan. Vähän kauempana eräs mieshenkilö räpläsi puhelintaan, aina välillä meidän suuntaamme vilkaisten.
Kotiin kun pääsin ostokseni kera niin aloin tutkia 112-sovelluksen päivitystarvetta. Lopulta päädyin sovelluksen poistamaan ja uuden lataamaan. Josko se nyt seuraavan kerran kun tulee tarve soittaa 112 suostuisi toimimaan. Pitäisi voida soittaa jonnekin ns. koesoitto – vaan kun ei voi.
Mukavaa kesänjatkoa kaikille!
Juhani
P.S. Lataa sinäkin älypuhelimeesi 112-sovellus! (se on ilmainen)
Jos voisit niin auttaisitko:
- ketä tahansa
- valikoituja henkilöitä
Korostan!
P.S. Lataa sinäkin älypuhelimeesi 112-sovellus! (se on ilmainen)
Ilmoita asiaton viesti
Ilmaiset sovellutukset ei aina toimi.
Ilmoita asiaton viesti
Käsitykseni mukaan pääosa ainakin tieliikenteen hätäpuheluista soitetan nykyisin 112-sovelluksella, jonka kustantaja on Suomen valtio.
https://112.fi/112-suomi
Ilmoita asiaton viesti