Löytöjä matkalla löytötavaratoimistoon

dav

Tänäänkin heräsin. Vielä jonain aamuna käy niin, että en herääkään. Kulkeutuuko tuota päivää ennen pyöräni runkolukon avain käsiini?

Tuo pyöräni avain katosi minulta 23.12.2020. Lähdin tuollon juna-asemalle noin kello 11:30. Tuolloin avain oli varmuudella taskussani. Yleensä kiinnitän sen avainlenkkiini, nyt en niin tehnyt.

30km:n matkan jälkeen, päästyäni äitini luokse, jouduin toteamaan: avain ei ole taskussani.

Perjantaina 8.1.2021 lähdin kävellen löytavaratoimistoon. Alkumatkasta löysin tyhjän Coca-Cola pullon. Otin sen mukaani (20c.). Päätin palauttaa sen S-ruokakauppaan matkan varrella.

S-kaupan edessä oli tyhjä alumiinitölkki. Otin sen käteeni ja tutkin: pantti 1kr. Tölkki oli siis ruotsalainen. Vein kuitenkin kummatkin pullot kaupan palautusautomaattiin. Kas vain, ruotsalainenkin pullo kelpasi. Ei siitä toki rahaa saanut, mutta se meni kierrätykseen. Hyvä!

Sitten jatkoin matkaani löytötavaratoimistoon. Turha reissu. Avaimeni ei ollut siellä. Kehottivat käymään poliisin löytötavarayksikössä. Se oli ollut omakin suunnitelmani. Sinne menin seuraavaksi. Ei ollut avainta sielläkään. Kehottivat kuitenkin käymään vielä parin viikon kuluttua uudedestaan. Niin aion tehdä.

Aivan: palautin myös pantittoman tölkin. Niin minulla on yleensäkin tapana toimia. En jätä matkan varrelle hylättyjä pulloja enkä tölkkejä kadun varteen lojumaan vaan otan ne yleensä mukaani ja vien kierrätykseen. Olivatpa sitten lasia, alumiinia, tai muovia. Entä Sinä?

0
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja. Entinen heikompien auttaja, siitä kiitos Sonjalle.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu