Miksi hulluilta ei kysytä? Ovatko he tyhmiä – ketkä?

Suomalainen hoitokulttuuri pohjautuu pitkälti käypä-hoito-suosituksiin.

  • Ketkä noista suosituksista päättävät – no terveet asiantuntijat tietysti.

Se miten vaikkapa mt-potilaita hoidetaan pohjautuu pitkälti vanhoihin (hyväksi todettuihin) käytäntöihin, joka pitkään oli, ja on osin yhä: lääkkeet.

Pillereitä naamaan niin kyllä siinä rauhoittuu niin vanhus kuin ADHD-potilas – kuten myös moni muu ”maanikko”. Entä sitten masentunut?

 

Minullekin on joskus tarjottu mahdollisuutta osallistua vihanhallintakurssille – se joka minut tuntee niin hämmästelee tuota suuresti. En nimittäin koskaan ole ollut väkivaltainen. minut on hyvin vaikeaa (lue: mahdotonta) saada suuttumaan – No itselleni välillä suutun ollessani yksin kotona… Toisaalta voisi olla mielenkiintoista käydä tuollainen kurssi – ehkä joskus niin teen?

Mutta siis, kun ”meitä hulluja” – etenkin introverttejä tällaisia hoidetaan, niin miksi ei kysytä, vaikka kirjallisesti jos suullinen ulosanti on huonoa, että minkälaisesta hoidosta tai toiminnasta sinulle omasta mielestäsi voisi olla apua – painotan sanaa VOISI, koska vasta kokenut ”kaiken tietää”.

Olen kyllä havainnnut, että jos introvertti jotain ehdottaa niin se helposti tyrmätään: ei noin voida toimia – koska niin ei ole ennenkään tehty. Ekstrovertti saattaa ”painaa päälle” ja vaatia vaatimasta päästyäänkin, kunnet: no joo, kokeillaan. Aina ei ole edes rahasta. Liian usein kyse on asenteista ja siitä, että hoitohenkilökunta pääsee helpommalla toimimalla ”vanhaan hyvään tapaan”. Niin se on!

Oluet: joillekin se on hetkellisesti toimivaa hoitoa – voiko se sitä olla joillekin pitkään, kuinka pitkään, ennenkaikkea: MIKSI?

 

 

13:** – 11:**

0
JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja. Entinen heikompien auttaja, siitä kiitos Sonjalle.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu