Mitä tehdä lusikoilla ja muilla aterimilla? Olisiko sinulla näille käyttöä?

Iin Mittler kirjoitti asiasta puheenvuorossa: Tuo omat aterimesi -liike haastaa uusavuttomat muoviroskaajat.

Tuon johdosta minun oli suorastaan pakko kirjoittaa tämä blogikirjoitus. Asiahan on niin, että joidenkin tuotteiden yhteydessä on pakko ostaa muovilusikka, muovihaarukka, tai vastaava.

Itse käytän mieluummin kunnon metallisia lusikoita ja muita kuin noita muovisia purkkien mukana tulevia härpäkkeitä. Aiemmin niin teinkin. Mitä siitä seurasi?

Siitähän seurasi, että minulle kertyi noita muovisia lusikoita sun muita keittiön laatikkoon. Haluaako joku ne? Ilmaiseksi saa!

Minä kun en kyennyt, enkä ole vieläkään kyennyt, heittämään noita pois. Nykyisin olen kuitenkin siirtynyt syömään mukana tulevalla muovihärpäkkeellä, jonka sitten laitan purkin mukana muovinkeräykseen – ja maailma pelastuu?

Viikon vinkkinä, haasteena, tuotteiden valmistajille: myykää jatkossa lusikat ja muut erikseen! Eikö sekin jotain maksa kun purkkeihin nuo laitetaan?

 

* * *

Edellisessä blogikirjoituksessani kerroin erään salaattivalmistajan toimenpiteistä luonnon kuormituksen vähentämiseksi.

 

JuhaniVehmaskangas

Mielipiteeni ovat kummallisia(?). Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja. ”proffa” ja ”kekkonen”. @JuhaniVehmaska1 - jussinposti@dlc.fi p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu