Oletko/osaatko?

Kulttuuri muuttuu. Vanhat asiat unohtuvat, jäävät historiaan.

Toimimme ennen monessa mielessä toisin kuin tänään. Yksi merkittävä ero suomalaisessa yhteiskunnassa on, että nykyisin pitää aina olla tutkinto ja muitakin todistuksia osaamisesta, jotta voisi päästä töihin. (Ei päde kaikkiin tehtäviin: kuntouttava työtoiminta yms.)

Yksinäisyys on monen ongelma, etenkin vanhuksilla, niin väitetään. Eikä Suomessa ole ketään joka keksisi miten kahdelle (tai useammalle) yksinäiselle naapurukselle voitaisiin järjestää ajankuluksi yhteistä tekemistä!

Ehkä ratkaisuna tulevaisuudessa voisi olla TIT-päivä. Olisiko se hyvä ratkaisu?

Koulutusta siis tarvitaan – tutkintotodistusta vaaditaan, osaaminen ei riitä ainakaan sydänkirurgille – vai?

Voitaisiinko tulevaisuudessa lisätä näyttötunkintojen määrää? Kaikilla aloilla ja kaikilla asteilla. Miten osoittaa osaaminen nykytilanteessa, kun pelkkä osaaminen ilman todistuksia ei riitä?

Oletko pätevä, mitä osaat?

 

JuhaniVehmaskangas
Pori

Olen "merkillisten tilanteiden mies" (poliisi niin todennut).
Syynä tuohon jossain määrin pidän sitä, että minulla on suuret silmät ja isot korvat - tarkoitan, että näen ja kuulen asioita jotka monilta muilta jäävät huomaamatta. Olen mielestäni jonkinlainen oikeusturva-aktivisti, perusoikeuksien puolustaja.

Monenlaisessa mukana ollut taustavaikuttaja minä olen. Toki vaikutan jossain määrin yhä - ehkä sopivasti, joskus liikaa... mutku...

Lempinimet: ”proffa” ja ”kekkonen”.
ex. "perushullu professori".

p.045-2345936 - www.vehmaskangas.fi
Anonyymi PALAUTE: http://www.vehmaskangas.fi/Ratkaisuja/palaute_US.html

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu