Suostuisitko syömään hapon ja lipeän sekoitusta?

Jos kahta nestettä: suolahappoa ja lipeää sekoitettaisiin ja vesi poistettaisiin, niin suostuisitko syömään jäljelle jäänyttä valkoista ainetta?
Tiedote
Vaaliviikko huipentuu! – Etsi ehdokkaasi Uuden Suomen vaalikoneessa
Jos kahta nestettä: suolahappoa ja lipeää sekoitettaisiin ja vesi poistettaisiin, niin suostuisitko syömään jäljelle jäänyttä valkoista ainetta?
Millä hinnalla kastaisit kätesi:
– suolahappoon?
– typpihappoon?
Paljonko euroja vaatisit, että joisit suolahappoa?
Ilmoita asiaton viesti
Tuota valkoista ainetta lienee liki jokainen syönyt. Sehän tunnetaan paremmin nimellä *********.
Varsin moni lukija tuon varmasti tiesikin.
Ilmoita asiaton viesti
Tuli sentään yksi oikea vastaus anonyyminä palautteena:
”Suolahapon ja natriumhydroksidin (lipeän) muodostama suola on ruokasuola, natriumkloridi NaCl. Salmiakkia (NH4Cl) saisi, jos lipeän tilalla olisi ammoniakkia.
Terveisin US:n ”lomauttama” kemisti.”
Ilmoita asiaton viesti