Kaljanjuonnin MM-kisat

Olen käynyt Nokia Areenalla nyt 3 kertaa. Ensin Ilves-Kärpät-pelissä, sitten Suomi-Sveitsi sekä MM-kisoissa Suomi-Tsekki. Järjestelyt toimivat hyvin, kännykästä löytyvällä koodilla pääsee ovista ja porteista sisään. Olin A-katsomossa hyvillä paikoilla, mutta Suomi-Sveitsin lipun hinta oli noin 50 euroa, kun taas Suomi-Tsekki viisinkertainen hinta: 250 euroa.

Ahnetta lipun hintaa on pöyristelty, mm. eilisessä USA-välierässä oli kuulemma ollut tyhjiä paikkoja parhaissa katsomonosissa. Vaikutus on se, että katson loppupelit kotisohvalta. Eipä siitä sen enempää.

Sen sijaan yhteistä jokaiselle kokemukselle on, että oluen ja muun alkoholin myyntiä varten tiskejä on runsaasti. Sekä hallilla, että muissa fanitusteltoissa. Eipähän kenenkään juomaansa tarvitse jonottaa kohtuuttomasti. 700000 euron myyntejä per ilta on hehkutettu, 0,4-litran tuopin hinnan ollessa 9 euroa. Ahneutta on puolusteltu ”markkinatalouden ehdoilla” menemiseksi. Miksi tuohon edes lehdessä perusteluja kyselemään – lapsikin tietää, mitä voiton maksimointi tarkoittaa?

Sen sijaan, kun on tehnyt mieli jäätelöä tai vaikka makeisia, on joutunut jonottamaan 20 minuuttia. Jopa niin, että peli ehti jo jatkua, ennen kuin asioimaan pääsi. 1 myyjä 50 asiakasta kohden.

Eli tässäkö opetetaan alaikäisille kiekkofaneille, että suuren urheilujuhlan olennaista toimintaa on kaljan ja viinan nauttiminen? Ja kun nämä joskus täysi-ikäisyyden saavuttavat, ryntäävät oitis jonottamaan huippukallista alkoholia? Miten hyvin urheiluun mielletty periaate ”terve elämä voittaa” ja voiton maksimointi alkoholilla, sopivat yhteen?

P.S.  Päivitys klo 23:50: Kaikki kunnia Leijonille! Kanada törkypelillä finaalissa viime hetkellä tasoihin, mutta Mannisen piiska kuittasi jatkoajalla maailmanmestaruuden! Samana vuonna olympiakultaa ja maalmanmestaruus! https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/jukka-konttinen/kiekkokulta-lammittaa/

Jukka Konttinen

Mielipiteet ovat omiani, yksityisenä kansalaisena.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu