Kaljanjuonnin MM-kisat
Olen käynyt Nokia Areenalla nyt 3 kertaa. Ensin Ilves-Kärpät-pelissä, sitten Suomi-Sveitsi sekä MM-kisoissa Suomi-Tsekki. Järjestelyt toimivat hyvin, kännykästä löytyvällä koodilla pääsee ovista ja porteista sisään. Olin A-katsomossa hyvillä paikoilla, mutta Suomi-Sveitsin lipun hinta oli noin 50 euroa, kun taas Suomi-Tsekki viisinkertainen hinta: 250 euroa.
Ahnetta lipun hintaa on pöyristelty, mm. eilisessä USA-välierässä oli kuulemma ollut tyhjiä paikkoja parhaissa katsomonosissa. Vaikutus on se, että katson loppupelit kotisohvalta. Eipä siitä sen enempää.
Sen sijaan yhteistä jokaiselle kokemukselle on, että oluen ja muun alkoholin myyntiä varten tiskejä on runsaasti. Sekä hallilla, että muissa fanitusteltoissa. Eipähän kenenkään juomaansa tarvitse jonottaa kohtuuttomasti. 700000 euron myyntejä per ilta on hehkutettu, 0,4-litran tuopin hinnan ollessa 9 euroa. Ahneutta on puolusteltu ”markkinatalouden ehdoilla” menemiseksi. Miksi tuohon edes lehdessä perusteluja kyselemään – lapsikin tietää, mitä voiton maksimointi tarkoittaa?
Sen sijaan, kun on tehnyt mieli jäätelöä tai vaikka makeisia, on joutunut jonottamaan 20 minuuttia. Jopa niin, että peli ehti jo jatkua, ennen kuin asioimaan pääsi. 1 myyjä 50 asiakasta kohden.
Eli tässäkö opetetaan alaikäisille kiekkofaneille, että suuren urheilujuhlan olennaista toimintaa on kaljan ja viinan nauttiminen? Ja kun nämä joskus täysi-ikäisyyden saavuttavat, ryntäävät oitis jonottamaan huippukallista alkoholia? Miten hyvin urheiluun mielletty periaate ”terve elämä voittaa” ja voiton maksimointi alkoholilla, sopivat yhteen?
P.S. Päivitys klo 23:50: Kaikki kunnia Leijonille! Kanada törkypelillä finaalissa viime hetkellä tasoihin, mutta Mannisen piiska kuittasi jatkoajalla maailmanmestaruuden! Samana vuonna olympiakultaa ja maalmanmestaruus! https://vapaavuoro.uusisuomi.fi/jukka-konttinen/kiekkokulta-lammittaa/
Kalja sopii toki ummetuksen hoitamiseen.
Kaljan kittaaminen ja urheilu ovat yhteensopimattomia.
Urheilijoilla kunto nousee, ja yleisöllä se laskee sekä lompakko kevenee.
Raha ratkaisee.
Ilmoita asiaton viesti
Tsekkiläiset kaljanjuojat saavuttivat kolmannen sijan! Kun tv-lähetyksestä katseli tsekkiläisten kaljanjuojien luovuuden lähdettä eli heidän jääkiekkomaajoukkuettaan, voi taas todeta pronssin olevan nimenomaan voitettu mitali. Eikä tarvitse odottaa kuin yksi vuosi, niin taas juodaan Tampereella kaljaa MM-statuksella.
Ilmoita asiaton viesti
Itse asiassa tšekit ovat maailmassa ylivoimaisia ykkösiä oluenjuonnissa:
https://worldpopulationreview.com/country-rankings/beer-consumption-by-country
Ilmoita asiaton viesti
Näköjään Tsekin tasavalta ja Saksan liittotasavalta ovat ne kaksi maa(joukkuet)ta, jotka ovat kympin sakissa sekä jääkiekossa että kaljoittelussa.
Ilmoita asiaton viesti
Eipä tullut katsotuksi peliäkään, vaikka ilmaisinakin olivat tarjolla.
Aamulla vasta huomasin, että Suomi oli kultamitalisti.
Jääkiekko, että F-1:set kuuluvat minulla sarjaan EVVK.
Ilmoita asiaton viesti
Moottoriurheilu on kieltämättä alkanut tuntua puolirikolliselta puuhalta, kun ympäristöajattelu vähän kerrassaan saa suurempaa painoa. Autolla ympyrää, milloin missäkin maassa ja maanosassa – järkee vai ei?
Ismo Uusitupa kirjoitti Hesarissa Monacon katuradasta, että nykyaikainen formula on sille ulkomitoiltaan yksinkertaisesti liian suuri, jotta kilpailusta tulisi mielekäs. Tämäkin vielä!
Ilmoita asiaton viesti
No entä jäähallien jäähdyttäminen jossain Floridassa, että äijät saa sohia kiakkoa? Energiantuhlausta tyhjänpäiväiseen!
Ilmoita asiaton viesti
Intuitiivisesti ei-ihan-niin-paha rasti kuin moottoriurheilun globaalit kilpasarjat. Mutta eipä se jää päästöittä tai kustannuksitta synny varsinkaan Floridassa.
Ilmoita asiaton viesti
Formula E:n kimeää vikinää kuunnellessa tulee päänsärky.
Ilmoita asiaton viesti
Aiheellinen kirjoitus.
Kun olen itse joskus (aikoinaan Hartwal-areenan osalta) puhunut samasta asiasta, sain kuulla olevani vanhanaikainen.
Tämä on kuulemma tätä päivää,
Lippujen hinnat tuntuu olevan viritetty yrityksille, joiden markkinointibudjetissa esim. 1000 ja 10 000 euron ero on marginaalista, kun roudaavat omia vip-asiakkaitaan kaukalon (sic!) äärelle.
Ilmoita asiaton viesti
Joskus aikoinaan nuorempana keksin penkkiurheilulle määritelmäksi, että siinä yritetään pysyä penkillä istumassa yhä suuremmasta humalatilasta huolimatta. Sitä en keksinyt, kuka siinä voittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Mikä on sitten ”turhaa”. En tykkää änkyröistä, joista kaikki mistä eivät pidä tai ymmärrä, on turhaa. Mielipide ei käy faktan korvikkeena ja sellaisen kuuleminen tai lukeminen on turhaa.
Kiekon peluun jännittämiseen kuluvan ajan voisi toki käyttää järkevästi vaikka keräämällä roskia teitten ja katujen varsilta. Kummasti vaan ihminen tarvitsee tiettyä todellisuuspakoa, jotta jaksaa tylsää arkea. Tai jaksaa kuunnella asennevammaisia siitä, mikä on taas turhaa.
Ilmoita asiaton viesti
Katsojien kannalta seuraamaan meneminen ei ole urheilua, vaan viihdettä. Ja siihen voi sitten liittää kaikenlaisia viihteen elementtejä.
Ilmoita asiaton viesti
Eräs vanha tuttava ihmetteli Ameriikan meininkiä, jossa jääkiekko-ottelu (kesto Suomessa erätaukoineen kaksi tuntia ja vartti) vie alun neljättä tuntia. Erien aikana on jos jonkinlaista mainosten ja oheisohjelman täyttämää paussia, ja sillä kaikella on nimenomaan viihteelliset ja kaupalliset tavoitteet.
Jo edesmennyt autourheilun tallipomo Frank Williams sanoi suoraan, että ”formula-1 on urheilua kahden tunnin ajan joka toinen viikonloppu; muulloin se on liiketoimintaa”.
Ilmoita asiaton viesti
Niin että ilo ilman viinaa on teeskentelyä?
Ilmoita asiaton viesti