arvovalinnoista… taas

Kovasti puhuttiin siitä miten vaarallista on että ihmiset käyttää tehokkaimpia sähkölaitteitaan yöllä, kun he nukkuvat, koska yösähkö on halvempaa. Ja se on vaarallista tulipaloriskin takia. Sähkölaitteita pitäisi pystyä valvomaan siltä varalta että jotain menee pieleen.

Mitenhän tuon on ajateltu käytännössä toimivan?
Minkäköhänlaisia vaihtoehtoja ihmisillä on?
Aivan, ei minkäänlaisia, jos ei pysty siitä maksamaan. Jos kuuluu suomalaisten köyhimpään puolikkaaseen, niin tämä henkensä vaarantaminen on ainoa aito vaihtoehto, jos haluaa syödä ja maksaa vuokransa.

Toinen epäkohta on julkinen liikenne. Jos bussiyhtiöllä ei ole varaa huoltaa kalustoa, onnettomuus on vain ajan kysymys. Junaliikenne taas ei niillä keleillä toimi, ja vaikka toimisi niin junat ei pysähdy siellä missä asut, koska pysähtyminen ja asemalaiturin käyttö eivät ole tarpeeksi kannattavaa liiketoimintaa.
Ainoa aito vaihtoehto on oma auto.
Se on myös ihmiselle kallein vaihtoehto.
Mutta jos ei ole varaa hankkia korttia ja pitää autoa, niin joutuu vaarantamaan henkesi bussissa missä on käytännössä kesärenkaat.

Että sellainen herätys tänään.
Minulla ei ole tähän ratkaisua. Sitä varten meillä on eduskunta ja hallitus, joiden pitäisi tehdä päätöksiä valtion ja sen kansalaisten hyvinvoinnin ja oikeuksien turvaamisesta.
Ellen sitten ole väärässä ja tarkoitus on jotain aivan muuta?
Kun sähkö-Audinne jää moottoriliikennetiellä vastakaistaa poikittain luistelevan linja-auton alle, tai talosi palaa keskellä yötä viallisen ilmalämpöpumpun takia ja päädyt perheinesi lumihankeen, toivottavasti muistat että se on vain hyvinvointia, jonka hinta tuntuu ehkä nyt hieman korkealta, mutta pitkällä tähtäimellä se kannattaa ja parantaa kaikkien elämänlaatua.
Jos et muuten usko, niin usko siksi että hallitusohjelmassa lukee niin.

Kauniita unia ja turvallista matkaa itse kullekin säädylle!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu