Etuaivolohko, ihmisen paras ystävä

Youtubeen on joskus ladattu erittäin sivistävä luento englanniksi edelleen ajankohtaisesta päihtymisen dilemmasta:”Drinkin for 10 000 years: intoxication and civilization”, eli vapaasti suomennettuna:”10 000 vuotta juomista: päihtyminen ja sivilisaatio”.
Luulen että monet ihmiset joita tämä kiinnostaisi, eivät vain osaa englantia, tai eivät katso youtubevideoita lainkaan. Enkä itseasiassa ole kovin luottavainen youtuben robottikäännösten laatuun. Joten vaikka suositteleminen onkin jokseenkin kyseenalaista, teen niin silti.
Videon loppuosa on varattu yleisön kysymyksille. Se kannattaa katsoa myös, vaikkakin se paljastaa myös luennoitsijan – prof. Edward Slingerland – ”kokemusasiantuntijuuden” rajoittuneisuuden. On hyvä huomioida että tuo rajoittuneisuus on hyvin todennäköisesti se syy miksi tämä luento, ja nuo ajatukset on ylipäänsä esitetty julkisesti, ja asetettu suuren yleisön kuultaviksi, nimenomaan hänen toimestaan ja ymmärrettävästi.
Se olisi ollut suotavaa jo 50-100 vuotta sitten, ainakin, mutta vaikka ongelmat ovat ajan saatossa myös muuttaneet muotoaan, ne ovat silti ongelmia vielä tänäkin päivänä. Ristiriidan aiheuttaa kuitenkin se tosiasia että päihteiden käytöstä on ollut pakko olla enemmän hyötyä kuin haittaa ainakin tämän sivilisaation nousulle, tai muutoin se olisi ilmiönä kadonnut tai jäänyt syntymättä. Ihmiset eivät käyttäisi alkoholia, tilalla olisi toisenlainen maailma.
Kyse ei toki koskaan ole ollut vain alkoholista, mutta sen ottamiselle käsittelyn keskiöön on mielestäni esitetty varsin hyvät perusteet.
Videon luotettavuudesta en ota vastuuta. Se että olen suurimmasta osasta asioista samaa mieltä, ei vielä kerro juuri mitään juuri mistään.

Alla linkki kyseiseen luentoon. Toivottavasti sen klikkaaminen tuo sinulle mielihyvää ja onnistumisen tunteita!

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu