Virkamiesarmeijan nousu

Suomessa toimitaan niin, että kun jotain pitäisi tehdä, perustetaan ensin 12 henkinen valiokunta pohtimaan lainsäädäntöä jonka voimin sitten perustetaan virasto hoitamaan ja valvomaan asian hoitoa.
Virasto, eli johtaja, neljän henkilön johtoryhmä sekä sihteeri ja kuusi avustajaa, perustaa viiden henkilön työryhmän vastaamaan projektin etenemisestä, sekä kolmen henkilön asiantuntijatiimin heidän neuvonantajikseen.
He päättävät että perustetaan henkilöstövuokrausfirma kilpailukykyisen tuövoiman löytämiseksi. Sitä pyörittämään palkataan toimitusjohtaja, sihteeri, avustaja, kirjanpitäjä, ja haastattelija. Niistä viimeisimpänä mainittu palkkaa yhden sisustusarkkitehdin, projektinvetäjän, työnjohtajan sekä kaksi pitkäaikaistyötöntä kirvesmiestä. Tehtävä on lopulta koota Ikean huonekaluja hotelli Rantasipin konferenssi-tilaan valtiovarainministeriön vuosikokousta varten. Kalusteet piti alkuperäisen suunnitelman mukaan tilata yksityiseltä design kalustesepältä Raahesta, mutta suunnitelmaa on muutettava, ja tilaus siirrettävä ensi vuoteen, sillä valtionvarainministeriölle lähetetty pyyntö lisärahoituksesta ei kerkeä tulla käsitellyksi ennen vuosikokouksen alkamista, ja projektin budjetti on jo miinuksella.

Näin työllistetään korkealla veroprosentilla työskenteleviä asiantuntijoita, ja tilastoja pilaavia pitkäaikaistyöttömiä. Kulut ovat vain 250 000 euroa kuukaudessa. Ja kun valmisteleviin toimenpiteisiin sekä itse työn suorittamiseen oli varattu kuusi kuukautta aikaa, summaksi muodostui pyöreät 1,5 miljoonaa. Eikä mukana ole kokouspalkkioita, matkakorvauksia, henkilökohtaisia tuottavuusbonuksia, yleisen hintatason nousua, eikä muita ennakoimattomia menoja, kuten esim. kirvesmiesten ilta- tai ylityölisiä. Rahoitus pyritään hoitamaan kuntoon seuraavaan vuosikokoukseen mennessä, ellei valtio joudu leikkaamaan budjettia, jolloin lisärahoituksen hakemiseksi sekä budjetissa pysymistä varten perustettavaa talouden asiantuntijoista koostuvaa työryhmää ei saada perustettua, ja vuosikokouksen tulevaisuus on uhattuna.

Se tarkoittaisi potkuja monelle työntekijälle, ja vähentäisi valtion verotuottoja, joka tässä taloudellisessa tilanteessa voisi olla vakava imagohaitta Suomeen investointeja harkitsevien rahoittajien silmissä.
Johdon ja johtoryhmien palkkauksen ja palkkioiden saattaminen kansainväliselle tasolle nähdään suurimpana kasvun esteenä.
Joten ensi vuoden budjettiin varataan yhteensä kaksi miljoonaa euroa, sekä optiona mahdollisuus vielä ylimääräiseen 0,5 miljoonan euron budjetin lisäykseen. Vanhojen virheiden toistamisen välttämiseksi, ja budjetissa pysymisen varmistamiseksi, päätetään että yksi kirvesmies riittää tarvittuun työsuoritteeseen, voimaan saatetaan lisäksi työntekijöiden ylityökielto, sekä lisäksi kaikenlainen joustaminen työajoissa laitetaan kuriin. Ensimmäiseltä sairaslomapäivältä ei myöskään enään saa palkkaa. Ja koska osaavat ja hyvinvoivat työntekijät ovat yrityksen tärkein pääoma, heidän irtisanomistaan tulee helpottaa, ja heidän sekä etenkin työtä hakevien työttömien huippuosaajien terveydentilan tarkkailua tulee tehostaa modernein, kansainvälisin standardein optimoiduin hyvinvointi-instrumentein.

Harkitaan myös jonkunlaisen ”etuus-agentin” viran perustamista, mahdollisten kelakorvausten ja tukien, kuten asumistuen, työttömyysturvan, ansiosidonnaisen työttömyysturvan, varhais- ja sairaseläkkeiden sekä harkinnanvaraisen toimeentulotuen ja lääkekorvausten väärinkäytösten paljastamiseksi. Etenkin työttömien kirvesmiesten keskuudessa epäillään vilppiä tapahtuneen, ja vilppiepäilyjen uskotaan lisääntyvän samalla kun työttömien kirvesmiesten määrä lisääntyy.
Valtiontalous on muutenkin, niinkuin kaikki kentällä työskentelevät tietävät, tällä hetkellä pahasti epätasapainossa, ja kaikki kivet on nyt käännettävä, eikä näiltä talkoilta välty kukaan.
Talouden tilan parantamiseksi perustetaan nopeutetulla aikataululla myös virasto, työryhmä sekä asiantuntijaneuvosto ja media-ja lakitiimi, jotka keskittyvät nimenomaan kaikkien kivien kääntöön sekä myös paljastamaan mahdollisia talkoiden-välttely-keissejä jne.
jne.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu