Leikataan olympialaisista

 

Voisiko olympialaisista karsia muutamia lajeja? Osa niistä on varsin tylsää ja tympeää seurattavaa. Usein huomaan ajattelevani, että onko sellainen urheilua ollenkaan.

 

Ajatellaanpa vaikka curlingia. Jo nimi kuulostaa tyhjänpäiväiseltä siemennesteen kurlaamiselta ja koko laji on yhtä paljon urheilua kuin kesämökillä tapahtuva tikanheitto. Lähinnä se muistuttaa jauhopäisen akan lattian puunaamista ja ilman Voitto Liukkosen selostusta sillä ei ole edes mitään viihteellistä arvoa.

 

Entä sitten jäätanssi ja taitoluistelu. Molemmat ovat kyllä urheilua sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta kuka huomaa eroa? Ei kukaan. Olisi paljon tehokkaampaa ja vähemmän aikaavievää jos ne yhdistettäisiin yhdeksi lajiksi, taitotanssiksi, jossa urheillaan musiikin tahtiin.

 

Pistetään vielä samaan nippuun naisten jääkiekko. Taitotanssin tavoin se on kovakuntoisten naaraiden mittelöä, mutta jos tasoerot ovat mallia 11-1 niin onhan se silloin yhtä mielenkiintoista seurattavaa kuin jos Boston Bruins höntsäilisi Lempäälän Kisaa vastaan. Vähintäinkin osan joukkueista olisi syytä jäädä kotiin; Kyse on kuitenkin olympiatason huippu-urheilusta eikä mistään Tyrvään Pallon Ö-junnujen ”kaikki pelaa”-periaatteesta.

 

Sitten kelkkailu: Mistä siinä edes kilpaillaan kun painovoima on kaikille sama. Ja minkä ihmeen takia siinä kisaillaan useampimiehisin joukkuein. Onko miehistö otettu aikoinaan kyytiin sen takia, että serkkuavioliitoista alkunsa saaneet kuninkaalliset pääsisivät olympialaisiin. Yhtä lailla kesäolympialaisissa pitäisi olla mäkiautoilu.

 

Kun nyt vauhtiin päästiin niin leikataan kisaohjelmasta myös miesten jääkiekko. Ei sillä etteikö se olisi varsin viihdyttävää urheilua, mutta kun MM-kisat on joka vuosi niin kahdet parin viikon kisat on varsin kohtuutonta miesten työnantajia kohtaan. Oli René Fasel sitten mitä mieltä tahansa niin neljän viikon rokuli mistä tahansa työstä on liikaa.

 

Näin minä virtaviivaistaisin olympialaiset. Noilla toimenpiteillä kisat voitaisiin myös lyhentää viikon mittaisiksi ja urheilijoille jäisi enemmän aikaa harjoitteluun. Se onkin tärkeää sillä olympialaisissa suurin osa urheilijoista epäonnistuu.

 

Sellainen juttu vielä, että talviolympialaiset voisi joka kerta järjestää Norjassa, sillä siellä on aina lunta ja majoitustilojen katot ei vuoda.

Jussi Kolehmainen
Tampere

Työläinen Tampereelta - punaisempi kuin Paavo M. Petäjän kasvot, mutta siitä huolimatta oikein hurmaava.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu