Ei oo totta! – Vai onko?

Olen kirjoitellut Uuteen Suomeen jonkun aikaa, juttuja on kertynyt pikkunippu useilta vuosilta. Paljon olen poistanut ”kevätsiivouksissa”.

Alkuaikoina vain kirjoitin, en seurannut klikkausmääriä, joita syntyy kun blogia kommentoidaan runsaasti ja lukijat tarkastavat kommentteja (klikkaukset eivät ole aina tae uusista lukukerroista). Sitten huomasin klikit, ”lukukerrat” ja että tykkäyksiä jaetaan samoin ajattelevien kesken; siis sydän poliittisesti samoin ajattelevalle, ei siksi että blogi edustaisi uutta ajattelua, tarjoaisi uutta näkökulmaa tai olisi muuten hyvä ja mielenkiintoinen.

Puheenvuoro on selvästi suositumpi. Siellä (toisin kuin Vapaavuorossa) on ongelmana ”pysähtyneisyys” ja ”yhdenasianaate”: NATO (eriäviä mielipiteitä ei suvaita), persut (vain yksi totuus), natsit ja rasismi (valjastettu poliittiseksi aseeksi). Kun nuo aiheet ryyditetään nimillä Halla-aho ja Purra, klikkauskerrat ja keskenään kinaavat kommentit lisääntyvät. Tylsää, tosin kustantaja tykännee klikkauksista.

 

Ja nyt tulen asian ”ytimeen”. Olen kuullut, että joidenkin Puheenvuoro-juttuja on klikattu useita kymmeniä tuhansia kertoja ja ihmettelen miten nuo klikkaukset syntyvät. Tuolloin blogia ilmeisesti on jaettu toisaalle, sillä US:n etusivulla blogi on esillä vain lyhyen aikaa ja poistuttuaan se unohtuu pian. Kun blogi nousee Suosituimpiin, sen elinaika pitenee hiukan, mutta tuskin saa lukukertoja pelkästään US:n sivuilla kymmeniä tuhansia. Vai saako?

Sitten ”toinen ydin”. Kirjoitin Vapaavuoroon jutun ”Paras Bond ikinä – James Bond?”.  Noh, se nostettiin yllätyksekseni etusivulle ja Vapaavuoron nostoihin, mutta yllätys oli kun katsoin lukukertoja! Tätä kirjoittaessani niitä on 12677. Ei voi olla totta? Yleensä Vapaavuorossa on vain 200 – 300,  parhaimmillaan  2000 klikkausta. Tuolloin jutun on saatava myös kommentteja. Paljonko parhaat saavat täällä ”luku-” eli klikki-kertoja? Jos Bond-juttuni sai liki 13 tuhatta klikkiä, niin sehän viittaisi, että Vapaavuoroakin luetaan.

 

Blogisti Janne Kurkinen pohti täällä Vapaavuorossa”: En todellakaan kuvittele, että omat julkaisuni täällä herättäisivät suurtakaan mielenkiintoa, mutta vähäinen klikkausmäärä osoittaa sen, että palsta taitaa olla jonkinlaisessa koomassa.”  Voin hyvin yhtyä hänen ajatukseensa.

Koomassa on Vapaavuoro, mutta mistä löytyisi lääke tai piristysruiske? Uuden Suomen (netti) alkuaikoina lupailtiin, että ajankohtaiset ja parhaat jutut päätyvät Iltalehden printtiversioon. Onko noin tapahtunut? Pitäisikö keksiä jokin porkkana? Onhan blogiemme välissä mainoksia – siis hei Uusi Suomi; ideoita, ideoita ja  lukijoita  metsästämään.  Voisiko Vapaavuorosta jollain konstilla kehittää entistä paremman, jopa Puheenvuoroa elävämmän, positiivisemman ja inhimillisemmän foorumin?

 

jussiosmola
Sitoutumaton Vantaa

Kesä on Suomessa ihanaa aikaa ...
- luonto verhoutuu ja ihmiset riisuvat vaatteitaan.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu