Itsenäisyyspäivä 2019.

On muuten melkoisen mielenkiintoista havaita, kuinka ns suuret juhlapäivät vuosien myötä kalpenevat.

Jos aloitan itsenäisyyspäivästä; -60 luvulla meidän sotilaiden tuli esiintyä paraatipuvussa hamaan iltaan klo 18 saakka. Paraati oli siinä puolen päivän tienoissa, sitten kotiin, Tuntematon sotilas, linnn juhlat tv:ssä. Tämä formaatti säilyi kymmenisen vuotta, sitten paraatipuvusta luovuttiin, elämä sivilisoitui. Tietenkin paraatit jäivät, osin ne kotoisetkin formaatit, kuten kaksi kynttilää julkisivun ikkunoihin. Vuosien myötä tuo Tuntematon sotilas, ikään kuin ”happamoitui”.

Nykyisellään lipunnosto aamusella ja lasku lakisääteisesti. Haja-asutusalueen eläjien päivä sujui, kuten muukin arkipäivä.

Jouluhössötys loppui kun lapsenlapset aikuistuivat, jouluateria muuttui kahden vanhan ”kynttiläateriaksi”, saunottiin ja tehtiin juhla-ateria kaksistaan.

Uusi vuosi; sen olen nimennyt ”jälkijättöiseksi talvisodaksi”, voi lemmikkieläinparkoja.

Vappu ei enää herkistä mitenkään.

Juhannus; sauna ja juhannusateria tietenkin ja lainmukainen liputus.

Kesäkuun 4. ei minua mitenkään enää kiehtonut, toki liputuksen hoidin.

Tässä ne vuoden ns ”kohokohdat” pitkään eläneen silmin ja nykypäivin.

Kalle

Kotitarvekalastaja kestävän käytön periaatteella, osin ansiokalastajakin; ei harrastus vaan keino saada kalaa ruokatöytääni, kohtuudella myytäväksikin. Ei puoluekantaa, ei ole, eikä tule. Paras keino pysyä kriittisenä mutta myöskin ilmaista arvostus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu