Joulupöytään kylmäsavukalaa.

You-tubesta saa kyllä lukea miten kaikenlaisilla vermeillä kylmäsavukalaa tehdään.

Minulla on Borniak-70, sinne mahtuu fileitä n parisen kiloakin riippumaan.

Ensin maustan kalat; viherpippuria, timjamia, merisuolaa ja sokeria. Vakumoin, jääkaapissa vuorokausen.

Sitten laitan uuniin, lämpötila +/- 10 asetta, savupurusäiliö generaattorissa riittää n 10 tuntiin. Sitten katkaisen savunsyötön n kolmeksi tunniksi ja taas aloitan edellisen moodin mukaan.

Jatkan aina 24 – 36 tuntia ja sitten kalojen jäähdyttyä, vakumoin, ripauttamalla hiukan valkopippuria ja tuoretilliä kalan pintaan.

Joulunpyhinä sitten vaan herkuttelen.

Jos joku kuvittelee tekevänsä kunnollista kylmäsavua esim n kuudessa tunnissa; tehköön. Minä kylmäsavustan edellä esittämäni tuntiohjelman mukaan ja nautiskelen tuloksista.

Kalle

Kotitarvekalastaja kestävän käytön periaatteella, osin ansiokalastajakin; ei harrastus vaan keino saada kalaa ruokatöytääni, kohtuudella myytäväksikin. Ei puoluekantaa, ei ole, eikä tule. Paras keino pysyä kriittisenä mutta myöskin ilmaista arvostus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu