Kallis ruoka.

Kaikkihan nykyisin hirvittelevät ruuan kalleutta. Onkohan kokonaisuus ihan niinkään?
Esimerkiksi liha, mikäli noudatetaan yleistä käytäntöä, ostaa vain paisteja, fileitä, jne, kyllä melkoisissa hinnoissa kieltämättä ovat. Valmisruuat sitten aivan erikseen.
Minäpä tässä viime viikolla ostin runsaan kilon palan possun kasleria, hinnaksi tuli alle 10€.
Hunajamarinoin sen mureaksi ja vuorokauden kuluttua siivutin. tulokseksi tuli melko muhkeita pihvisiivuja 5 kpl.
Ennen paistoa leivitin pihvit; ruisjauhossa, kananmunassa ja sitten korppujauhossa.
Paistoin ne kuumalla pannulla rypsiöljyvoissa kauniin ruskeiksi, siirrsin emaljoituun valurautapataan hellalle, meillä kun on puilla lämmitettävä vuolukivihella, uunilla varustettu. Ennen pataan siirtämistä maustoin kunkin pihvin mustapippurilla, sumacilla ja fenkolilla, kerroksittain rosmariinin oksia. kaiken päälle paistoliemi maustettuna ruokakermalla. Suolaa en lisännyt(soijakastike).
Parsakattilassa kypsensin vihreää parsaa, paistoin lohkoperunoita valkosipulin kanssa, salaatiksi tomaatti-/sipulisalaattia, punasipuli, oliiviöljyä ja timjamia.
alle kympin palasta tuli kolmen aterian lihat. Ei mielestäni kallista.
Meillä aivan suotta vieroksutaan noita halvempia ruhonosia, esimerkiksi kaslerissa ei ole luita, joten täyttä tavaraa.
Tuosta sitten siivu ”hampurilaiseksi” = juureen leivotun pyöreän ja paistinpannulla voissa ruskistetun ruisleipäviipaleiden väliin. Mausteiksi, dijon sinappia, valkosipulisuolakurkkua ja ruskistettuja sipuliviipaleita hunajassa.
Ilmoita asiaton viesti
Hampurilaisia en Heikki oikein osaa harrastaa mutta kyllä tuosta kaslerista maukasta tulee kun jaksaa sen kunnolla maustaa ja hauduttaa.
Paahdetut valkosipuli-/lohkoperunat sopivat oikein hienosti kaslerpihvien kylkiäiseksi.
Naudan ja possun etuselkä (halpaa) on myöskin mitä mainioin uunipaistin liha.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota kaslerpihviä kun lämmittelin; aina vaan mureammaksi ja maukkaammaksi muuntautui.
Ilmoita asiaton viesti