Kissamme Mirri.


Artikkelikuvassa Mirri (n 2v) nautiskelee kevätauringosta mielipaikallaan ajoleikkurin pukilla.
Mirri; ensimmäinen havaintomme Mirristä on noin kahden vuoden takaa, (riistakamerahavainto). Mirri oli silloin arviolta kuukauden ikäinen ja nälkäinen.
Saihan Mirri sitten ruokaa ja myöhemminkin, kuten ilmenee tekstissä.
Yllättävän nopeasti Mirri alkoi viihtyä pihassamme ja tietenkin tarjoamamme ateriat vaikuttivat asiaan. Melko helposti Mirri sitten kesyyntyi, antautui siliteltäväksikin.
Meillä kun ei ole mahdollista ottaa kissaa sisälle, erään perheenjäsenemme ”kissa-allergiasta” johtuen; jotenka laitoin Mirrille pesän vanhasta kissaWC:stä mukaillen. pohjalle lämpömatto ja paksu kerros rutirex-kuitua. Koppi kelpasi käyttöön.
Yllättävän nopeasti Mirri asemoitui pihaamme. Siitä tuli sitten meidän Mirrimme.
Mirri madotettiin, kastruoitiin ja myöhemmin madotettiin uudelleen.
Nyt kun tarkastelen parin vuoden takaista ajanjaksoa aina tähän päivään; monia kissaan liitettyjä mainintoja olen joutunut kyseenalaistamaan. Sanotaan, ettei kissa kiinny omkistajaansa yms sellaisia muitakin väittämiä.
Mirrin päiväohjelma alkaa n klo 04,00 aamusella, haemme postilaatikosta päivän lehden ja Mirri saa aamiaisensa, riistapateeta ja minä painelen sisälle, aamiaiselle minäkin.
Klo 07,00 aikaan Mirri saa muikkuannoksensa ts mitä kalaa olen sattunut saamaan.
Ulkosalla kun touhuilen; Mirri on kaikessa aina mukana; valvoo, että teen työni kunnolla.
Iltapäivällä Mirri saa toisen kala-annoksensa.
Uskomattoman hyvin se tuo Mirri viihtyy pihapiirissä. riistakamera kertoo.
Mirri on selvästi seurallinen, kontaktihakuinen ja viihtyy pihapiirissä.
Se on mielenkiintoinen otus tuo Mirri; ilmiselvästi villiintyneen kissan jälkeläinen mutta nykyisellään, ollut jo toista vuotta, erittäin kotikissamaisesti käyttäytyvä mutta ei siedä sille vieraita ihmisiä vaan häipyy heti piiloon , jos vieras pihaan tulee.
Mielenkiintoista sekin; Mirri kun elää täysin vapaana, siltikään se ei ole koskaan lähtenyt vaeltelemaan pihapiiristä pois. Kuljeksivia kissoja ei Mirri siedä pihapiirissä, sillä on tosi pieni reviiri.
Meidän pihapiirimme fauna on runsas; päiväsaikaan Mirri, pihakanamme, lukematon määrä lintuja. Yöaika kun koittaa, silloin riistakamerani kertoo monista kulkijoista. Tähän aikaan vuodesta siilit, metsäkauriit, Mirrikin joskus piipahtaa kameran kuvissa; ehkä harvinaisin lienee ilves, viime keväänä sen kameran kuviin sain. Supikoiria ei tänä keväänä ole ollut. Mäyräkin joskus ilmaantuu kameran saataville.
Meidän pihapiirimme olen julistanut demilitarisoiduksi vyöhykkeeksi; kaikki eläväiset saavat rauhassa kuljeksia.

Kalle
Sitoutumaton Tammela

Eläkkeellä; n 30 v yrittäjänä, skitä ennen n 25 v ammattisotilaana, opistoupseerina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu