Kylmäsavustus/lämminsavustus.

Vuosia olen seuraillut erilaisia lämminsavustus/kylmäsavustus blogeja.

Minulla on jo muutaman vuoden ollut Borniakin savustin. Savunkehitin, 110W, yhdistetään  kaappiin n metrin mittaisella ilmastointiputkella. Siellä kaapissa lämmönsäätö, vastus 550W ja varustettu termostaatilla. Kaapin tilavuus on 70l ja materiaali ruostumaton teräs.

Savustitpa kylmä-tai lämminsavua; se on ainoastaan säädöistä kiinni. Kylmäsavua kun tehdään kytkemättä kaapin lämpövastusta. Lämminsavustuksessa rajataan lämpötila max 80 astetta. Esim kilon painoista sisäpaistia savustan n 8 tuntia.

Tämmöistäkin laitteistollani saa; kylmäsavulohta.

Itse savustaessasi et ole pakotettu nielemään kaikenmaailman säilöntäaineita ja nitriittejä.

Savustettua naudan sisäpaistia.

Kyllähän näitä kelpaa napostella. Itse valmistettuja.

 

 

 

Kalle

Kotitarvekalastaja kestävän käytön periaatteella, osin ansiokalastajakin; ei harrastus vaan keino saada kalaa ruokatöytääni, kohtuudella myytäväksikin. Ei puoluekantaa, ei ole, eikä tule. Paras keino pysyä kriittisenä mutta myöskin ilmaista arvostus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu