Mirrin salaisuuksia alkaa hiljalleen paljastua.

Ensinnäkin, nyt olen varmistunut, missä Talossa Mirri, sanoisinko, yöpyy. Tässä kun oli lumia, silloin tällöin, jäljitin Mirrin kulkemisia; kulkee muuten aivan suoraan meidän pihasta kotiinsa, lumijäljistä varmistelin asian. Kotimatkaa Mirrillä on viitisen sataa metriä.

Päivät sitten se oleilee, välillä saunan terassilla, välillä tuossa meidän sisäänkäyntiterassilla, välillä saunan alla. Ilmaisee selkeästi haluavansa herkkupaloja, asettumalla nököttämään tuohon saunan nurkalle.

Mielenkiintoista muuten tuo kissan melko eleetön viestintä; kun Mirri ilmoittaa, toiselle kissalle (jo kaukaa), harakalle, ja muille linnuille, olet liian lähellä, se vain pikkuisen hännänpäätään värisyttää ja kas kummaa, tehoaa. Meidän kanojamme Mirri kunnioittaa sangen suuresti.

Olen aina luullut, että kissa uhoaa köyristämällä selkänsä ja nostamalla häntänsä ”lipputangoksi”, näyttäisin, ainakin Mirrin suhteen olleeni väärässä.

Opiskellaanpa tässä lisää kissan viestintää.

Kalle

Kotitarvekalastaja kestävän käytön periaatteella, osin ansiokalastajakin; ei harrastus vaan keino saada kalaa ruokatöytääni, kohtuudella myytäväksikin. Ei puoluekantaa, ei ole, eikä tule. Paras keino pysyä kriittisenä mutta myöskin ilmaista arvostus.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu