Polttoainehinnat molemmin puolin Suomenlahtea.

Korkeata hintaa maksamme polttoaineista, molemmin puolin Suomenlahtea. Toisaalta, kun polttoaineet maksavat (bensiini ja diesel), miltei saman, ei esim Tallinnaan kannata matkustaa enää tankkaamaan, jos ei ruokaostoksillekkaan.
Kyllä ihmettelen miten palvelusalan ihminen esim Tallinnassa pystyy ajamaan autolla ja kun ruokakin on miltei sama kuin esim Helsingissä? Palvelusaloilla palkat pyörivät siinä 1000-1500€/kk.
Kävin runsas viikko sitten Tallinnassa, en ruokakaupoissa mutta Piprapoodista ostin mausteita, Nömmen torilta joka vuotiset Jögevamaan valkosipulit tutulta kauppiaalta hintaan 11,5€/kg. Sitä tuota Jögevamaan valkosipulia on saatavilla vain n parisen kuukautta ja vain toreilta. Luonnollisesti kävin Natashan pikkuleipomosta ostamassa tseburekkeja ja kapsapirugasta. Siinä ne minun ostokseni, ei paljon, joskin kaikki sellaista mitä Suomesta ei saa. Tallinna – Tammela matkakulut 31€ + laivalippu 75€; (edestakaisin auto ja minä), ei mielestäni kovinkaan paha.
Kuten aiemmnin olen kirjoitellut, ajelemme meidän parheessä biokaasulla, paikallisella, jätteistä valmistetulla kaasulla hinnaltaan 1,55€/kg. Maakaasu maksaa Suomessa jo pahimmillaan liki 3€/kg.
Vanha bifuel-Volvoni kuluttaa bensiiniä tosi vähän; viimeiset kuusisataa km, biokaasua 20kg, bensiiniä 6,5ltr.

Kalle
Sitoutumaton Tammela

Eläkkeellä; n 30 v yrittäjänä, skitä ennen n 25 v ammattisotilaana, opistoupseerina.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu