Possun kasleria.

Tulihan tehtyä possunkasleria. Ostin kilon palasen ja laitoin marinaadiin. Marinadi;
1/2dlsoijakastiketta.
2rklriisiviinietikkaa.
1rklseesamiöljyä
2rklhunajaa.
2tlinkivääriä raastettuna.
1/2tlmustapippuria.
Marinoin kaslerpalan n 16 tuntia jääkaapissa.
Siirsin lihan valurautapataan; seuraksi paprikaa, suippopaprikaa, muutama tomaatti, 3nro chiliä, runsaasti valkosipulirouhetta ja iso sipuli.
Padan laitoin uuniin ja siellä se sai olla 95 asteen lämmössä n 12 tuntia.
Aamusella nostin padan jäähtymään ja maistoin koepalan. Maistui ja vaimon kommentti, saat tehdä toistekkin.
Artikkelikuvassa jo padasta nostettu kasler, tuommoiseksi se meni kaikessa mureudessaan.
Kastiketta, siis lihanesteitä+maustekasviksia tuli toinen mokoma. Siis vain odottamalla liharuoka ja kastike. Lisukkeeksi mneillä ei tarvita kuin haudutettuja juureksia ja tomaatti-/basilikasalaatti.
Se tuo ylikypsä kasler on ihan ja täysin samaa kuin nyhtöpossu, barbeque; hitaasti kypsennetty ja runsaasti maustettu. Siis yksinkertaisesti, herkkua parhaimmillaan.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, ennen sen kasslerin nimi oli talouskyljys ja hintakin suhteessa porsaankyljykseen alhaisempi, jotta hinnan suhteen kävi niin kuin potkalle, josta tuli osso bucco. Ja voi sen vähemmilläkin maustaa.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo marinointi maustaa kaslerin tehokkaasti, myöskin mureuttaa.
Kyllä mielestäni noita edullisenpia ruhonosia kannattaa hyödyntää, ei aina sitä filettä ja paisteja. Meillä käytetään potkaa, sekä lapaa kaslerin lisäksi.
Se kasler tulee kertomallani tavalla valmistettuna mehukkaaksi ja nuo sidekudokset sulavat siihen itse paistiin tehokkaasti.
Ilmoita asiaton viesti
Luun lähellä liha on maukkainta. Kyljykset, kaslerit, osso bucot, häränhännät, ribsit.
Ilmoita asiaton viesti
Heikki; kaikkia noita olen tehnyt, häränhäntiä en koskaan. Ribseistä ei oikein mehukkaita ole tullut, osso bucco, sitävastoin useinkin onnistunut.
Tuo lapa ja kasler; mielestäni aivan ehdottomia pitkään hauduttamalla valmistettuihin ruokiin.
Tuo pitkähkö marinointi on aivan perustavanlaatuinen prosessi.
Ilmoita asiaton viesti