Tehokas ja edullinen keino edistää kehon immuniteettia.

En ole pariinkymmeneen vuoteen sairastellut ns kausiflunssia jos muutakaan.
Päivittäin olen nauttinut aamusella tyhjään mahaan runsaan teelusikallisen omatekoista ”rohtoani”.
Otetaan 1/3 tuoretta valkosipulia (käytän eestiläistä Jögevamaan valkosipulia), 1/3 inkivääriä ja 1/3 juoksevaa hunajaa.
Tehosekoittimella hienonnan inkiväärin ja valkosipulin ja lopuksi sekoitan hunajan joukkoon.
Maultaan lopputulos on vahva, hunaja vähän pehmentää mutta maku viipyy pitkään suussa.
Resepti lienee vanhaa azerbaitsanilaista perua, ts siis Kaukasukselta.
Vaikuttaa hyvältä terveydelle.
Valkosipulilla on desinfioiva vaikutus.
1/3 osa kynttä päivittäin on varmaan sopiva, sillä päivittäisestä liikakäytöstä on ikäviä seurauksia. Kokonainen kynsi joka päivä olisi aivan liikaa.
Inkivääriä on käytetty iäti vaikka minkälaisiin terveysvaivoihin.
Hunajassa on hyödyllisiä eteerisiä öljyjä.
Kaukasialaiset ovat maailman pitkäikäisimpiä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuota valkosipulia on vuosikymmenet tullut syötyä, esim iltavoileipäni; hapankorpun siivu, voita, vakosipulisiivuja ja kermajuustoa, hyvä makukontrasti.
Ilmoita asiaton viesti
Vaikuttaa tehokkaan kuuloisesta rohdolta.
Taitaa vaatia samaa lääkitystä koko huonekunnalta,
Ilmoita asiaton viesti
Olen vuosikymmenet perehtynyt kaukaasialaiseen keittiöön ja siellä valkosipuli ja sipuli ovat varsin tavallisia lisukkeita.
Vaimoni ei ole läheskään yhtä innokas valkosipulin ystävä kuin minä, muuten valkosipuli ei tuoksu, päivittäin käytettynä hengityksessä juurikaan. Raakaa valkosipulia käytän, kuten kerroin, päivittäin.
Ilmoita asiaton viesti