Nappaa tästä viimehetken säästövinkit jouluksi

Sähkön lisäksi säästät nyt muussakin ja tänä jouluna vaurastut.

 

Kun taas lupailet puolin ja toisin ystävien ja omaisten kanssa, että nyt ei mitään lahjoja, yllätät kaikki etkä oikeasti anna kenellekään mitään. Kerrankin rehellisyys kannattaa. Säästät paitsi lahjaostokset ja -postitukset, myös syömiset, vaatteet ja viinit, joita saat itse paketeissa. Korteista kertyy sievoinen potti, kun sanot niin kuin moni, että osoitemuistio hävisi tai että kortit katosivat postissa.

 

Kotona hääräät pilkkihaalareissa ja turkissa. Anopin kutomat sukat lämmittävät saappaissa kipristeleviä varpaita, ja kaulaan kiedotut huivit auttavat osaltaan. Kintaat kädessä oppii nopeasti tekemään kaikkea.

 

Valmistelut oivat helppoja. Bingosta voittamaasi kinkkua ei tarvitse valmistaa sen kummemmin, syötte sen raakana, kypsentämättömien perunahiutaleitten kanssa. Lapset syövät mielellään piparitaikinaa. Koira nuolee astiat putipuhtaiksi. Näin senkin masu täyttyy halvalla.

 

Saunaan menette vasta vuoden päästä. Jos koette likaisuutta, peseydytte hangessa.

 

Jos tämä on ankeaa, keksit muuta. Aina voit pummata rahaa vanhemmilta, isovanhemmilta, tädeiltä ja isotädeiltä. He eivät kuluta mitään omaan hyvinvointiinsa, mutta heiltä saat helposti koruja, lukemista ja vaikka kylpyläloman. Kun he ovat antaneet kaiken heillä olevan heidän äitinsä suvulta saadun, maisterisormuksen ja merkkipäivien arvokkaat korut, joita jo pyytelit, voit aina kysyä, onko heillä vielä jotakin mitä he arviosi ovat lapsesta asti saaneet saaneet sanotaan vaikka isän puolen suvulta. Harmi että se suku oli rutiköyhä eikä siltä ole kertynyt mitään sinulle luovutettavaa. Vanhemmat, isovanhemmat, tädit ja isotädit eivät ole ikinä saaneet keneltäkään niin paljon kuin ovat antaneet sinulle, mutta niinhän sen pitääkin olla. Heidän lahjoittamaltaan reissulta ja lomalta sinun ei nytkään tarvitse lähettää kiitoskorttia, eiväthän he ennenkään ole tottuneet sellaiseen. Ja sitten vaan pilkkaamaan Facebookissa heitä, se on halpa kiitos.

 

Mukavaa yhteistä puuhaa kertyy arvailuista ja itse keksityistä peleistä. Voit kysellä, miten paljon rikastutte tästä joulusta, ja keksitte yhdessä miten paras arvaus palkitaan.

 

Roope Ankka, länsimaisen joulun herra, palkitsee ponnistelusi. Kun raha kirstuusi kilahtaa, sielusi joulun ihanuuteen vilahtaa.

katriinakajannes
Sitoutumaton Jyväskylä

Kansannainen, kirjallisuuden dosentti, pitkän linjan tieteentekijä
Lempinimet Kaiju, Kaijukka

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu