Maritin työttömyys ohi!

Norjasta kuuluu todella hyviä uutisia. Runsas vuosi sitten hiihtouransa päättänyt Marit Björgen on saanut työtä. Hurraa, onnea Maritille! Hauiksia ei uusi työ vaadi niin paljoa kuin aktiiviaikana, mutta reipasta elämää on tarjolla.

Varmaan Marit ehti hiihtäjänä tienata muutaman miljoonan pesämunan, niin ettei hänen ole tarvinnut kaupassa ostoksilla käydessään tyytyä punalappuisiin tuotteisiin. Paitsi jos on pihi luonnostaan.

En tiedä norjalaisesta työttömyysturvajärjestelmästä, mutta voisin olettaa että se kattaa myös menestyneet urheilijat. Mutta nyt ei tarvitse Maritin enää sillä asialla päätään vaivata.

Se taas ei yllätä, että työpaikka löytyi hiihdosta. Tokihan hyvin menestynyt hiihtosankari ja alan osaaja pitää työllistää. Eihän hän uransa aikana ole varmaan mitään muuta ammattia ehtinyt opiskelemaankaan.

On sanottu, että norjalaiset hiihtävät öljyllä voidelluilla suksilla ja myös suksenkuljettajat ovat hyvin öljyttyjä niin että suksi kulkee liukkaasti. Tiettävästi he eivät kuitenkaan harjoittele  Öljymäellä. Mihin pystyisivätkään jos vielä senkin tekisivät.

Suomalaisen urheilijan – menestyneenkin – kohtalo on usein toisenlainen. Monelle jää uran jälkeen joutilaisuudessa nesteytys päälle, vaikka kilometrejä ei enää kartukaan. Lopullinen kohtalo voi olla kova.

Uran aikana menestyvät urheilijat kelpaavat (maksusta) firmojen mainostauluiksi, mutta uran jälkeen ollaan omillaan. Ei ihme että meillä monet lahjakkaat urheilijat jäävät kansalliselle tasolle, koska ajattelevat tulevaisuuttaan ja urheilevat sivutoimisesti joko työssä käyden tai opiskellen.

Jokainen tekee kuitenkin oman valintansa. Pitää myös muistaa, että kaikista ei tule kovallakaan työllä maailman huippua, ei edes yhden suorituksen vertaa. Silloin ei vuosien askeettinen elämä anna toivottua palkintoa, eikä perinnöksi jää aina edes hyvää terveyttä.

 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/marit-bjorgen-loysi-toita-hiihdosta/7430850

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu