Kuusi tusinaa vuotta – sex dussin år

Huomasin hiljattain tulleeni kuusi tusinaa vuotta vanhaksi. Harvemmin ikävuosia tuolla tavalla lasketaan, mutta matemaattinen lahjakkuuteni pystyi tuollaisenkin tempun tekemään, jopa melko helposti. Se, että otsikko on kaksikielinen ei johdu siitä että haluaisin jotenkin ylpeillä sillä että osaan noin monta sanaa vapaahtoisruotsia, vaan puhtaasti sen vuoksi että näin sain mukaan sanan sex.

Ensimmäinen vuositusinani tuli täyteen isäni mukana pöllimetsässä kesällä 1959. Tuolloin pöllit kuorittiin palstalla  ja se oli minun työtäni, silloin tällöin myös kahvinkeitto nokipannulla. 

Toisen kerran tusina tuli täyteen kun olin kesälomalla Ruotsista. Olin koulutuksen jälkeen ollut yli vuoden töissä ja niinpä loma kului vuoden 1960- mallisella Volvo PV: llä ajellen.

Kolmannen tusinan aikoihin nykyinen vaimoni odotti ensimmäistä lastamme ja asuimme syrjäisessä lappilaisessa maalaiskylässä, joka tuntui sopivalta paikalta siihen tilanteeseen maailmalla vietettyjen vuosien jälkeen.

Neljäs tusina tuli täyteen taas lakisääteisellä vuosilomalla reissaten, minusta oli tullut säännöllisessä työssä käyvä kantahämäläinen, joka makseli asuntovelkaa.

Viidennen tusinan aikaan olin kainuulainen, joka kunnosteli vanhaa rintamamiestaloa tontteineen ja alkoi muutama päivä syntymäpäivän jälkeen nostamaan eläkettä.

Kuudes tusina on nykyinen tilanne, mikä tarkoittaa tornionlaaksolaisessa kulttuuriympäristössä elävää eläkeläistä jonka tärkein työ on huolehtia asuinkumppanista. Eläkkeeni voi katsoa olleen vastikkeellista viimeiset yhdeksän vuotta.

Seitsemättä tusinaa en usko tulevan, enkä edes toivo sitä. Toivottavasti pääsen kuitenkin lähtemään tästä elämästä ravilta, kuten hevosmiehet sanovat. Tapahtuu se sitten ennemmin tai myöhemmin.

Ai niin, se otsikon sex. Siitoskykyni on todistettu kolmella jälkikasvulla ja voin vakuuttaa etten ole ulkoistanut heidän hankintaansa kenellekään.

 

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu