Augustus ja laskettu aika

Eipä arvannut keisari Augustus aikanaan määrätessään kaiken kansan verolle pantavaksi, että mitä kaikkea siinä ohessa tapahtuu. Juuttaan maalla Hän oli pannut Marian siunattuun tilaan ja laskettu aika osui juuri verotettavien ilmoittautumisen aikaan. Siitä seurasi Betlehemin tallidraama vailla vertaa.

Viisaat miehet itäisillä mailla olivat nähneet kristallipallostaan tulevan tapahtuman, aivan kuin nykyään poliittinen oppositio näkee kaiken ikävän mitä on tulossa. Itämaan tietäjille tapahtuma oli ikävä sikäli, että he tiesivät syntyvästä poikalapsesta tulevan työtä vieroksuvan kulkurin joka tulisi villitsemään kansaa ja kannustavan jopa juopotteluun, ainakin häissä.

Idän viisailla tai muillakaan ei ollut vielä tuohon aikaan facebookia, twitteriä tai instaa  mutta heillä oli vakoilusatelliitti avaruudessa. Sen opastamana he päätyivät talliin tuomisinaan lahjoja, jotta tulokas saisi kohtuullisen lähdön nuorena päättyvälle elämälleen. Kultaa, suitsuketta ja mirhamia kertovat juorut tietäjien mukanaan tuoneen.

Kullan arvon tietävät kaikki. Suitsuketta tarvittiin lähinnä tietäjiä itseään varten, ettei tarvitse tallin hajussa pällistellä syntynyttä poikalasta. Nykymaailmassa takseissa syntyneet lappilaisvauvatkin ovat saaneet tulla maailmaan wunderbaumin huumaavassa tuoksussa, joten kaksi vuosituhatta on tuoksuperinteestä huolehdittu, ympäristöstä välittämättä. Mirhami taas on hyväntuoksuinen lääkevoide.

Kuten tarinoissa on tapana, niin joku kielikello juorusi Augustukselle tulevan kansanvillitsijän syntymästä ja sen seurauksena tapettiin paljon viattomia poikalapsia. Jos Augustuksen oraakkelit olisivat olleet yhtä hyvin ajan tasalla kuin itämaan tietäjien tiedustelu, olisi vältytty monelta murheelta. Kun ei ollut tietoa lasketusta ajasta, oli auttamatta jäljessä tapahtumista.

Hyvää Joulua ja sen jälkeistä aikaa kaikille riippumatta siitä onko henkilökohtainen tieto lasketusta syntymäajasta pitänyt tai ei.

 

 

 

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu