Elämän takapuolia

Joskus putkitelevisioiden aikakaudella oli tv-asentaja joka sanoi, ettei katso televisiota kuin takapuolelta ja silloinkin vain rahasta. Nasevasti sanottu, mutta sen verran löysiä siinä oli, että täytyihän korjaajan sen verran etupuoltakin katsoa että näki korjaantuiko vika. Tosin sekin tapahtui silloin rahasta.

Onhan näitä takapuolen katsojia muissakin ammateissa. Ajatellaan nyt vaikkapa seminologia. Siellä takapuolella hänkin palkallisen työnsä tekee, eikä tarvitse edes käydä katsomassa vaikkapa lehmän pitkää naamaa. Sillä pitkähän se on, koska varmaan kunnon sonni olisi ollut mieluisampi vierailija ja ilman rahapalkkaakin.

Samaan takapuolen katsomisella leipänsä tienaavien kategoriaan voi laittaa myös kätilöt ja synnytyslääkärit. Kasvoihin vilkuilu on vain työhön kuuluva välttämätön paha, jos kohta sen voi tehdä palkkaan kuuluvana lisätyönä. Yksityissairaaloiden imagonrakennus saattaa toki asettaa enemmän vaatimuksia kasvo- ja puhekontakteille.

Ilmaista takapuolenhuoltoakin on toki olemassa. Ajatellaanpa vaikka koiria. Ne pitävät nuolemalla hyvän huolen omasta takapuolestaan ja ovat hyvin kiinnostuneita myös muiden lajitovereittensa vastaavasta ruumiinosasta. Eräs sekarotuisen koiran omistaja esitteli kerran koiransa sanoen sen olevan karkeakarvainen takapuolenhaistelija. Karkea karva näkyi ulospäin, enkä epäile etteikö se haistelukin tilaisuuden tullen onnistunut.

Takapuolet ovat siis elämässä kovasti merkityksellisiä. Televisiossa sieltä menee kuva- ja äänisignaali. Keinosiementäjiltä sisään lurahtaa uusi elämänalku. Kätilöt ja synnytyslääkärit toimivat ulosvetäjinä, kun joku muu on ensin huolehtinut sisäänpanosta. Koirat ja muut takapuolia nuolevat eläimet tekevät sitä varmaan pitääkseen kielensä puhtaana.

 

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu