Hörökorvat ja läppärit

Olen tullut siihen tulokseen, että tämä korona-aika on lisännyt lievästi hörökorvaisten kansalaisten määrää keskuudessamme. Satunnaisen marketissa tehdyn tarkastelun  perusteella joillakin näytti kasvosuojan nauha painavan korvia hieman ulospäin. Koronalta suojautuminen on siis myös esteettinen haitta, joskaan en ole kenenkään kuullut valittavan siitä.

Joulun lähestyessä on syytä miettiä sitäkin, että ovatko pukinkin korvat aattoiltana hieman lerpallaan. Sehän on jo pitkään tunnettu tosiasia että tontut vakoilevat korvat höröllä pitkin vuotta että ollaanko me kilttejä. Maskien ansiosta tontut ovat pystyneet myös kulkemaan entistä tunnistamattomampina.

Nyt, kun emme vielä tiedä että jääkö suojainten käyttö ihmiskunnalle pysyväksi ilmiöksi, voidaan myös pohtia sitä että ottaako evoluutiokehitys huomioon maskit. Olisihan se paljon mukavampi, jos tulevilla sukupolvilla olisi korvien takana luonnonmukainen ura maskin kiinnitystä varten niin että korvalehdet pysyisivät kaikilla normaaleissa asennoissaan.

Joulupukki on joskus myös melkoinen läpänheittäjä vieraillessaan kodeissa ja rupatellessaan lapsille ja miksei aikuisillekin. Näin siis siellä missä perinteet elävät. Perheiden määrä on laskussa ja sinkkutalouksissa höpöttelevän pukin vierailut ovat luultavasti harvinaisempia.

Moni yksinäinen joulunviettäjä saattaakin korvata pukin läpänheiton istumalla läppärin äärellä tehden oman mielenkiintonsa mukaisia joulumatkoja netin monenkirjavaan maailmaan.  Kun puhelias henkilö käyttää videoyhteyteen läppäriä voi sanoa että siinä läppäri käyttää läppäriä, riippumatta siitä onko joulu tai ei.

Hyvää Joulua kaikille!

 

 

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu