Hyvää naistenpäivää – lätkänaiset pettyivät

Virus monistaa itseään maailmalla ihan horona, ja aiheuttaa muutoksia monien ihmisten arkeen ja suunnitelmiin. Yksi pettynyt ryhmä ovat naispuoliset jääkiekkoilijamme, joiden piti matkustaa Kanadaan lajin MM-kisoihin. Ei onnistu, koska Kanadassa on pelko vallalla viruksen suhteen. Koronavirusta ei siellä vielä paljoa ole tavattu, mutta saapuvien maajoukkueiden pelätään pahentavan tilannetta. Tai sitten Kanadan oma joukkue ei tänä vuonna ole paras mahdollinen.
Pettymys lätkänaisten keskuudessa on varmasti kova. Joukkue oli nimetty, ja kaikki olivat valmistautuneet parhaansa mukaan turnaukseen. Erityisesti nuorille ensikertalaisille tilaisuuden meneminen ohi suun on varmaan suorastaan järkytys. Saattaa olla, että tulevaisuudessa syystä tai toisesta ei ehkä enää mahdukaan kokoonpanoon.
Joku voi sanoa, että sehän on vain lätkää. Menepä sanomaan se ammattilaisille, olivat he sitten miehiä tai naisia. Jääkiekon pelaaminen on kuitenkin monille leipätyö, ja varmaan monelle maajoukkueeseen nimetylle nuorelle naiselle osa tulevaisuudensuunnitelmia. Maajoukkue on hyvä näyteikkuna esittää taitonsa maailmalla. Nyt tulee tärkeimmän näyttöpaikan kohdalla välivuosi.
Maajoukkuenaiset joutuvat nyt tyytymään olemaan lätkässä aviomiehiinsä ja poikaystäviinsä – ne joilla sellainen on – senkin ajan minkä piti kulua vieraalla maalla taistelemassa maailmanmestaruudesta. Yhden menetys on toisen onni, paitsi jos kisojen menetys heijastuu pelaajien lähipiiriin kielteisesti. Toivottavasti ei.
Kaikesta huolimatta hyvää naistenpäivää kaikille jotka ovat olleet tai ovat lätkässä, niille jotka aikovat joskus olla lätkässä sekä myöskin niille jotka eivät vielä tiedä mitä muuta se lätkä on kuin musta kuminpala. Hyvällä mailatyöllä saa kuitenkin kaikissa peleissä niin ylä- kuin alamummon heilumaan. Sen pitää olla ainakin tavoite.

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu