Iskukuumennetut naiset ja maidot

Iskukuumennus on termi johon törmäsin vasta tällä vuosituhannella. Lieneekö menetelmää nuoruusvuosinani tunnettukaan, ainakaan maidonkäsottelymielessä. Teollisuudessa sitä on kyllä tuotevalmistukseen sovellettu eri tavoin aiemminkin.

Jälkikäteen on tietysti hauska soveltaa termiä menneiden aikojen tapahtumiin. Mitäpä ne nuoret miehet lähtivät tansseihin mennessään muuta tekemään kuin iskemään naisia. Kukaan ei vain silloin älynnyt lisätä kuumentamista iskun jatkeeksi vaikka sekin kuului asiaan.

Käyhän se iskeminen toisinkin päin. Mies saattaa kyllä luulla iskeneensä, vaikka se kavala kuumennusosio oli koko ajan vastapuolen hallussa ja hallinnassa. Tärkeintä on kuitenkin kumpaakin osapuolta tyydyttävä lopputulos.

Joskus käy sitten niinkin, että iskukuumennus johtaa lisääntymiseen. Silloin lapsen rinnoista saama maito ei tietenkään ole iskukuumennettua, vaan ilman päiväysmerkintöjä saatavaa kehonlämpöistä lähiruokaa sanan varsinaisessa merkityksessä.

Mitä tulee kaupoissa myytävään iskukuumennettuun maitoon, niin sen päiväykset ovat niin kaukana edessäpäin että sitä voi ostaa vaikka kuukauden maidot kerralla. Se säilyy huonelämmössä, joten säilytyskään ei ole ongelma näin koronakaranteenissakaan.

Terveyshyödyistä tai haitoista en osaa sanoa mitään, niistä saavat inttää paremmat asiantuntijat jos niin hyväksi näkevät. Olen jokusen vuoden käyttänyt sitä ja minulle se sopii paremmin kuin pastöroidut maidot, mutta minun maha on minun maha ja muilla on omansa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Past%C3%B6rointi

https://fi.wikipedia.org/wiki/Iskukuumennus

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu