Kaksinaamaiset kellot

On taas se aika vuodesta, että puhutaan kellojen kääntämisestä. Oikeastihan viisarikelloissa käännetään viisarit näyttämään sitä aikaa minkä byrokratia vuodenajan mukaan on kulloinkin määrännyt. Diginäyttöisissä sitten painellaan nappia ja yritetään parhaan mukaan lopettaa ajoissa, ettei tarvitse tehdä uutta kierrosta alusta alkaen. Paitsi tietenkin jos on sellainen kello jossa on pakki.

Mutta se kellojen kääntäminen. Seinä- ja pöytäkelloissa voisi olla taulu kummallakin puolella, niin että kellon voisi kirjaimellisesti vain kääntää silloin kun sen aika on. Toinen puoli olisi siis kesä- ja toinen talviajassa. Kellon omistajan ainoa ongelma olisi se, että pitäisi muistaa mikä vuodenaika on menossa. Siivouksessa olisi myös syytä olla tarkkana, ettei tule kesä talven keskelle niin kuin eräässä joululaulussa.

Nyt sitten vaan kellonvalmistajat tekemään kaksinaamaisia kelloja, sitä kaksinaamaisuutta kun sanotaan olevan muutenkin liikkeellä. Kesäinen taustakuva osoittaisi kesäajan ja talvinen vastaavasti talven. Mitään rospuuttokelejä ei näin vakavassa mielessä tehdyissä kelloissa  tarvitsisi huomioida. Varsinkaan, kun tuo ilmastonmuutoskin tulee ja saattaa pilata nykyiset rospuutot. Tai tehdä niistä pysyviä muiden vuodenaikojen väistyessä.

Jos joku suomalainen valmistaja innostuu ajatuksesta ja alkaa etsiä sijoittajia kaksinaamaisen kellon kehitystyöhön, niin lupaan tässä elämäni loppusuoralla vielä alkaa kunnon kapitalistiksi ja sijoittaa hankkeeseen yhden euron. Suomeen kuulemma kaivataan sijoituksia, ja ajassa on hyvä elää mukana. Vaikka sitten kaksinaamaisuutta edistäen.

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu