Kauppojen tavarannappaajat

Muutama viikko sitten kävin kaupassa, ja huomasin kotiin tultuani, että ostamaani makkarapötköä ei löytynyt mistään. Tarkistin laskusta, että olin tosiaan ostanut ja maksanut sen, että en uneksi. Makkaraa ei vain löytynyt kassista, eikä autostakaan kun epäilin että se olisi vierähtänyt ulos kassista. Tapaus jäi mysteeriksi.

Eilen kuulin, että liki kahdensadan kilometrin päässä toisella paikkakunnalla oli ollut kaksi tapausta, jossa ohikulkijat olivat napanneet kaupan hihnalta maksettua tavaraa. Yhdeltä oli viety kaksi riisipussia, toiselta voipaketti. Toisesta nappaajasta oli hyvät tuntomerkit, mutta kassalla ollut henkilö ja asiakas eivät olleet tunnistaneet häntä. Oli vain ”tavallisen näköinen pitkä mies”.

Mitä näistä pitäisi ajatella? Onko leviämässä vain uusi tapa pihistää tavaroita, vai onko kohonneet hinnat aiheuttamassa ilmiön, jossa ruokaa rosvotaan niiltä joilla on vielä varaa maksaa? En ole koskaan aikaisemmin kuullut moisesta asiakkaisiin kohdistuvasta törkeydestä, kauppiailta varastaminen on toki ollut riesana jo pitkään.

Kunnon valvontakameroille on käyttöä. Jos vielä joudutaan palaamaan maskinkäyttöön, ei kameroistakaan paljon apua ole. Vartijan palkkaaminen kassalinjoille ei liene ainakaan pienemmille kaupoille realistinen vaihtoehto.

Mietin nyt, että niinköhän minunkin makkarapötköni eksyi ”parempiin” suihin.

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu