Lähde Lappiin – innostajat tehokkaina

Somereality on sana joka uhmaa etelään väkeä keskittäviä tahoja niin maan viimeisen päälle. Sodankylä maksoi perheelle 30 000 euroa, jotta se alkaisi vuodeksi markkinoida kuntaa sosiaalisessa mediassa. Ja tulosta tulee.

Nyt perhe on ilmoittanut jatkavansa Lapissa vielä ainakin toisen vuoden, eikä ainakaan linkin takana oleva uutinen kerro, että kunta maksaisi toisesta vuodesta. Heillä on ollut toki omia tulonlähteitä työpaikoistakin, ehkäpä työtä on löytynyt pidemmäksikin ajaksi.

Pelloonkin on ollut pientä muuttovirtaa etelästä aivan viime vuosina, joten olisiko ihmisten ajatusmaailma muuttumassa? Pinohiman ja etelän meluisen ympäristön vaihtaminen Lapin rauhallisempaan luonnonläheiseen menoon tuntuu kiinnostavan jo monia.

Työpaikan saaminen on ollut ongelmana, nyt on monissa ammateissa pulaa työntekijöistä ja nyt on alkanut köytyä niitäkin joille elämä etelässä ei ole ainoa ajateltavissa oleva vaihtoehto. Oli mukava kuulla tänne muuttaneen paljasjalkaisen helsinkiläisen virkanaisen omakehua siitä, että älysi muuttaa perheineen tänne.

Nykyaikana alkaa olla yhä enemmän etätyömahdollisuuksia, ja tietyissä ammateissa ”korvessa” asuminen on ollut mahdollista aina. Esimerkkinä taiteenharjoittajat joita on Lapissa ollut läpi vuosien, omia ja junantuomia.

Sosiaalisessa mediassa on voimaa, niin hyvässä kuin pahassa. Jos etelässä ei viihdy ja masennusdiagnoosi uhkaa, niin aina löytyy vaihtoehto. Ei sairaseläkkeellä olevasta ihmisestä etelässäkään mitään hyötyä ole, motiivi työhön ja elämiseen voi löytyä kairasta.

https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/sodankylan-kunnan-palkkaama-tubettaja-jaa-perheineen-asumaan-lappiin-somerealitysarjasta-tuli-menestys/839151/

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu