Liika on aina liikaa – vesi

Viime aikoina on ollut paljon uutisia tulvista joita rankkasateet ovat aiheuttaneet eri puolilla maailmaa. Varsinkin taajamien viemäröintijärjestelmät ovat käyneet riittämättömiksi ja asukkaille on tullut merkittäviä vahinkoja sen seurauksena.

Vesi vanhin voitehista, mutta liika on aina liikaa. Kysymys kuuluukin, että olisiko aika alkaa vanhan infran uudistustyöhön ja mitoittaa uudet hankkeet suurmmaksi kapasiteetiltaan? Kyse on taas tietysti rahasta, koska vanhojen viemäriverkostojen uusiminen on todella kinkkinen homma.

Vesi aiheuttaa vahinkoja myös luonnossa, tieyhtyksiä katkeaa kun vesi vie maat. Tällaisia on vaikeampi ennakoida koska mitkään tulvavallit riskikohdissa eivät auta. Parasta olisi, jos rankkasateet suuntautuisivat kuivuudesta aiheutuneiden metsäpalojen sammutukseen, mutta luonto on päättänyt tällä kertaa näin.

Alla linkin takana esimerkki pienemmästä kaupunkitulvasta Ruotsissa, joka kuitenkin aiheuttaa yksityisille ihmisille tuntuvia vahinkoja ja haittaa.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/stora-oversvamningar-i-orebro-lan-over-30-larm-hittills

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu