Mäenlasku luokiteltava perinneurheiluksi Suomessa

Suomen mäenlasku on nykyään sillä tasolla, että olisi syytä vetäytyä mc-kilpailuista lukuun ottamatta uudenvuoden mäkiviikkoa ja joukkuemäkikisoja. Niissä voisivat suomalaiset vielä käydä nolaamassa itsensä kun rahaa näyttää perinneurheilulajin reissuihin riittävän. Muuten riittäisi Continental-cup vallan mainiosti, ihan siltä varalta että jos löytyisi joku siellä menestyvä jota voisi kokeilla cuptasollakin.

Suomessa on enää vain muutamia kymmeniä aikuisikäisiä mäenlaskijoita. Ei sellaisesta joukosta löydy maailmalla menestyviä urheilijoita jokaiselle vuosikymmenelle. Koko urheilu-uransa lupauksena maailmaa kiertävälle ”mualiman” näkeminen voi olla mukavaa kuten valmentajallekin, mutta turhaa siinä rahaa hukataan. Nuorten valmennukseen voisi panostaa enemmän jos heitä vain olisi.

Hiihdon dopingkärystä joku sanoi aikoinaan, että amatöörien puuhastelua. Siltä näyttää nyt suomalainen mäkihyppy. Puhutaan tuuliraoista, puvunsaumoista ja polvikulmista kun ei yksinkertaisesti ole riittävän kyvykkäitä hyppääjiä jotka eivät ole riippuvaisia pikkuasioista. Suomalaiset voisivat hyvin jäädä kotiin katsomaan televisiosta kun ammattilaiset hyppäävät, turha sinne paikan päälle on joka kerta mennä itseään nolaamaan.

Ruotsalaiset ovat oivaltaneet asian, eivätkä ole enää vuosiin kierrättäneet b-tason urheilijoita cupeissa. Mäkihypystä on siellä tullut perinnelaji, koska menestystä  on toki sielläkin aikoinaan ollut.

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu