Mäkikisoissa lehmätkin lentävät

Katselen aina välillä televisiosta ammuntahiihtoa ja mäkikisoja. Olen huomannut, että joissakin keskieurooppalaisten kisojen televisioinneissa näkyy valtava täyteen puhallettu lehmäkuvioinen ilmapallo. Saattaa niitä olla useampikin, en ole niin tarkoin seurannut. Myös milk-mainoksia näkyy eri paikoissa.

Eurooppalaisissa alppimaisemissa siis lehmätkin lentävät ja saavat huomiota osakseen, todennäköisesti muiltakin kuin minulta. Sellaisia vaaleanpunaisia otuksiahan ne ovat. Täytyy häveten tunnustaa, että paremmin ne lentävät kuin suomalaiset mäkihyppääjät viime vuosina. Hyppääjämme ovat kaiketi siirtyneet pelkän maidon särpijöiksi.

Ammuntahiihdossa ei kuitenkaan jostakin kumman syystä lehmiä näy, ei luonnossa eikä puhallettuina palloinakaan. Eikä liioin milkkiä mainosteta. Ettei vain olisi suomalaisten syy. Ehkä siellä pelätään, että lehmistä ammuttaisiin ilmat pihalle suomalaisten toimesta mikäli niitä laitettaisiin näkösälle.

Ammuntaviesteissä riittäisi mielestäni yksi ase joukkuetta kohden. Se odottaisi patruunoineen lähtönumeron mukaisessa paikassa hiihtolenkkien ajan ampujia ja jokainen uusi viestinviejä joutuisi katsomaan tähtäysasetukset erikseen. Kun lehmiäkään ei ole maisemissa niin ei haittaisi vaikka joku laukaus livahtaisi vähän kauemmaksikin pikkumustasta.

 

 

 

 

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu