Matalapainetta ja märkää – 97prosenttia

Olen sattumanvaraisesti seurannut naapurin sääasemasta sitä mitä mittarit kertovat silloin kun iholla tuntuu erilaiselta. Nyt on jo pari päivää tuntunut ulkoilman kosteus, aseman mukaan 97 prosenttia. En muista koskaan aiemmin nähneeni siellä yhtä korkeata kosteuslukemaa.

Ilmanpainelukema tätä kirjoittaessani on 950,8, mikä sekin on matalin mitä muistan. Olotila sen mukainen. Kotona sisätiloissa oleva mittarini näyttää selkeästi korkeampaa lukemaa, noin 980. Myös kosteus on normaalin rajoissa, noin 53%. Lämmitys vaikuttaa. Mittarin näyttötarkkuudesta en tiedä.

Kosteus vaikuttaa ihmisen olotilaan, ainakin minulla. Tippa tulee paljon herkemmin nenänpäähän kuin muulloin, vaikka mitään varsinaista nuhaa ei olekaan. Millaistahan elämä olisi, jos tuollainen kosteustaso jäisi vallitsevaksi olotilaksi. Pelkkää keuhkotautisten köhimistä kai.

Ulkolämpötilan ollessa nollan vaiheilla on tunne varmaan erilainen kuin jossakin sademetsissä, jossa sielläkin sanotaan olevan kosteaa, mutta lämmintä. Elävät ihmiset niissäkin oloissa. Ihminen on sopeutuvainen elukka, kunhan saa aikaa sopeutumiseen.

Älkäämme siis olko huolissamme ilmastonmuutoksesta. Nyt rakennetaan jo igluja turisteille, ehkäpä joskus tulevaisuudessa niistä tulee vielä  rintamamiestaloihin verrattavia turvallisia ilmastoituja kansallisasuntoja kaikelle kansalle. Näin suomalais-ugrilainen kansa pelastuu ilmastonmuutoksen kauhuilta.

Tamminiemen lisäksi eduskuntatalo, Altian viinatehdas ja joukko kerrostaloja tietysti museoidaan esimerkkinä siitä kuinka holtittomasti ihmiset tässä ajassa elivät. Yksi museoiglu rakennetaan. Sinne sijoitetaan Jussi Halla-ahon polkupyörä kunnioituksena esimerkillisestä taistelusta ilmastonmuutosta vastaan.

Nyt on sitten edessä sitten lähtö vapaaehtoiseen ja -muotoiseen viikkopalaveriin puhumaan maailman tärkeistä asioista. Kuten ilmoista. Niitä on tähän asti piisannut. Hyviä ovat olleet, mutta lantringit vaihdelleet on luultavasti raadin päätös. Jälleen kerran.

 

 

 

 

 

http://sahkoheikura.com/weather/

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu