Paras humppa

Löysin tältä uudelta alustalta kohdan ”uusi artikkeli”. Saavutus sekin, ja nyt sitä täytyy kokeilla täällä leppoisassa vapaavuorossa. Ihan syyttä suotta,  huvikseen ja ilman minkäänlaista tositarkoitusta.

Koska  alustan käyttöönottokin tuntuu olevan melkoista humppaa, tuli mieleeni  ajatus siitä, että mikä humpaksi luokiteltu kappale on mielestäni paras. Täytyy sanoa, että runsaudenpulaa pukkaa.

Hyvää humppamusaa löytyy moneen mielentilaan. Juuri nyt voisin kuunnella Teijo Joutselan esittämän Ilta oulujoella. Jossain riehakkaammassa tunnelmassa voisi miellyttää Tulipunaruusut, esittäjäksi kelpaa melkein kuka vain, kunhan versio ei ole se hitaaksi venytetty.

Nuoruusvuosia jos muistelee, niin Jätkän humppa on ehdoton vaikka sen onkin tehty sen jälkeen kun minä jonkinlaista savottajätkän titteliä kantelin.  Mutta se paidan nurin kääntäminen ennen jätkien kylille lähtöä josta humpassa  lauletaan on melko lähellä totuutta. Ei siellä kellään frakkeja ollut, harvalla edes tavallista pukua.

Eero Avenin esittämässä Naltioon-humpassa kerrotaan kuinka kaatui ahma Akanvaarassa. Olen minä Ajanvaaran kämpällä asunut, mutta ei siellä ahmaa pöllintekijän silmiin silloin osunut. Mutta aina kun kuulen sen humpan, tulee kesä 1966 mieleen.

Nyt on jo sen verran tekstiä, että täytyy alkaa katselemaan julkaisunappulaa.

 

 

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu