Piikkitäti pani enkä ollut moksiskaan

Eilen se sitten tapahtui. Minä ukkeli, likimain 74-v sain koronarokotuksen. Etelässä rokottavat jo alle kuusikymppisiäkin, mutta rokotteen matka tänne Lappiin on pitkä eikä täällä ehditä samaan vauhtiin etelän porukoitten kanssa kanssa. Suotta siitä rokotusjärjestyksestä kinataan, näkyyhän tuo touhu menevän etelän hyväksi ilman poliittista päätöstäkin.

Otsikossa mainittu piikkitäti ei tietenkään ollut oikeasti mikään täti, vaan viehättävä nuori asiallinen nainen. Tuo piikkitäti tuli mieleen armeija-ajoilta, jolloin joku naishenkilö pisti piikin rintalihakseen joka oli sen jälkeen kipeä monta päivää. Mikä rokote lie sekin ollut. Rokotuspäivä oli tietysti perjantai, jotta kivut kärsittäisiin viikonloppulomalla, ja maanantaina sitten oltaisiin taas reippaana palveluksessa.

Perjantai oli nytkin rokotuspäivä, mutta en pysty millään keksimään syytä että mitä tekemistä sillä on eläkeläisen viikonlopun kanssa. Rokotusjälkikin tuntuu vain vähän, eikä ole isommin turvoksissakaan. Jotain Astraa aineen kerrottiin olevan, eli muistaakseni sitä joka ei mene soluihin. Veritulpista on varoiteltu, mutta sen voi ihminen saada ilman rokotettakin.

Piikkitätille on syytä osoittaa julkista sympatiaa. Päivät pitkät hän siellä piikittää ihmisiä ja kertoo samat litaniat jokaiselle erikseen. Se jos mikä on puuduttavaa. Itse tiesin jo ennestään kaiken olennaisen, vain se että saunaan saa mennä vaikka heti kotiin tultuaan oli uutta. Vajaa kaksi tuntia rokotuksesta istuinkin saunan lauteilla ja ihmettelin maailman menoa saunafanien mielestä vaatimattomassa 60 asteen lämmössä.

 

kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu