Poikkinaintia vesiskoottereilla

Suomen länsirajalla on iän kaiken menty naimisiin kahta puolta rajaa olevien ihmisten kesken. Se on saanut aikanaan nimen poikkinainti. Useimmiten sulhanen oli ruotsalainen, morsian suomalainen. Nykyään poikkinainti on valjastettu myös erilaisten tapahtumien käyttönimeksi.

Moottoriurheilu on on ollut hyvinkin aktiivinen omimaan poikkinainnin tapahtumiinsa. Niin auto- kuin vesiurheilu käyttävät nimitystä. Juuri tänä viikonloppuna ovat vesiskootterit päristelemässä Tornionjokeen liittyvällä Jolmanputaalla, aivan kuntakeskuksessa ja ulvontaa riittää.

Jokkisluokan autoharrastajat taas päristelevät muutaman kilometrin päässä keskustasta omien aikataulujensa mukaisesti, joskin korona lienee tänä vuonna vaikuttanut ajojen ajankohtiin. Kyllä se pärinä ajojen aikana sieltäkin kylille kantautuu.

Kaikenlainen moottoriurheilu tuntuu olevan maailmalla suosittua ilman poikkinaintiakin. Tuskin formulapiireissä kukaan edes tietää pienen tornionlaaksolaisen kunnan tapahtumista. En ole ainakaan kuullut formulatähtien vierailuista paikkakunnalla. Eivätkä he tänne omilta töiltään joutaisikaan.

Mielestäni formulakisat polttomoottoriautoilla voitaisiin lopettaa. Sallittuja olisivat vain sähkömoottorit, ja kisojen kansainväliseksi markkinointinimeksi tulisi antaa poikkinainti. Mitähän se mahtaisi mahtaisikaan olla englanniksi. Line married? Sitten vain formularata Pelloon.

 

 

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu