Presidentit ja tulevaisuus

Kuvan mahdollinen sisältö: 2 henkilöä, ihmiset istuvat, tekstissä sanotaan "Oli elämän valttikortit, mulla kerran kourassain..." HOTUS

”Kenpä tietäis sen, ken arvaisi huomisen…” hoilataan jossakin vanhassa biisissä. Kun naamakirjassa tuli vastaan jonkun tuntemattoman tekijän muokkaama kuva kahdesta valtakuntiensa päämiehestä, en malttanut olla siirtämättä sitä tänne.

Kuvaa voi pitää huvittavana, mutta esimerkiksi D. Trumpin kohdalla se voi hyvinkin kuvata hänen viimeaikaista sielunmaisemaansa. Köyhä mikä köyhä, vaikka maallista velkakuormaa ei otettaisikaan huomioon. Kun menee virka ja värkit joilla pitää velkojat hiljaisina niin kipeäähän se miehiselle miehelle tekee.

Sen sijaan V. Putin on rikas mies, jos mediaa on uskominen. Ties vaikka hän vippaisi kaverille enemmänkin kuin viitosen ja innostuisi vaikka yhteisiin bisneksiin, kun ne kapitaalikukkulan valtiaalla eivät ole olleet oikein tuottoisia. Kun kummallakin on venyvä totuuskäsitys ja ainakin toisella rahaa, niin sillä kyllä pääsee liike-elämässä pitkälle.

Mutta mikä on oikeasti näiden herrojen tulevaisuus? Gaspadin Putin on toiminut selkeästi viisaammin kuin läntinen kollegansa. Asema on turvattu pitkälle eteenpäin,  eikä voittaneelle Putinille tulisi mieleenkään syyttää ketään vaalivilpistä. Häviäjät kyllä saattavat mäkättää jotakin, mutta niinhän ne aina tekevät.

Toista se on Mister Trumpilla. Elämän valttikortit olivat kädessä, mutta taito ei riittänyt vallassapysymiseen. Miljoona toisensa jälkeen vaalirahaa kului hukkaan. No, eihän ne Trumpin omia olleet, vaan niiden joiden eduista presidentti oli ensisijaisesti huolehtinut. Äänestäjät eivät ymmärrä ja perheen naisetkin änkyröivät.

Taitaa olla niin, että jatkossa Putin menee datsalle viettämään presidentillistä vapaa-aikaa ja Trump menee huvilalleen miettimään millä keinoilla pääsisi sosiaaliseen mediaan kertomaan amerikkalaisten kommunistien koiruuksista. Ehkäpä hän vielä saa sen verran taaloja kasaan että perustaa oman oikeamielisen tv-kanavan. Siellä ei sensuuri iskisi ajankohtaisiin tiedotteisiin.

 

 

0
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu