Punapukuiset pärjäävät hiihdossa paremmin

Olen aina tilaisuuden tullen seurannut maailmancupin hiihtokilpailuja. Yhteislähdöissä ja takaa-ajoissa olen pannut merkille, että kärjessä ovat useimmiten hiihtäjät punaisissa haalareissa, jopa joukolla. Sini-vihreä-valkoiset suksenkuljettajat seuraavat ujosti perässä. Näitä syntyjä syviä on syytä pohtia tarkemmin.

Mitä miettivät parhaat mieshiihtäjämme, kun edellä menee kymmenittäin punaisia selkiä ja takamuksia hekumallisesti keikutellen. Onko ehkä sittenkin niin, että punainen on niin naiselliseksi mielletty väri ettei suomalainen heteromies raaski mennä ohi vaan nauttii näkymistä?

Naisten osalta tilanne on enemmän komplisoitunut. Punaiset sielläkin menevät kärjessä, mutta ovatko treenatut naiskropat niin miehisen näköisiä, että suomalainen heteronainenkin katsoo heitä takaapäin ihan mielikseen? Tämä herättää monia kysymyksiä ja ihan aiheesta.

Hämmennystä voivat aiheuttaa myös lajitermit. Kun uutisoidaan ohjelmassa olevan naisten takaa-ajo, niin lähtevätkö naiset ensin ja miehet sitten joukolla perään ottamaan heitä kiinni? No eivät lähde, naiset siellä vain hikoilevat ja toisilleen seuraa pitävät.

Miesten takaa-ajossa on sama juttu. Ei miesten perään asetu naisjoukkoa viivalle lähettäjän paukkua odottelemaan, vaan suksidonnat viettävät aikaansa kaikessa rauhassa aivan muualla odotellen reissuun hassutettujen miehisten suksenkuljettajien paluuta.

Eniten kärjessä hiihtävät saavat myös erikoishuomiota. Heille annetaan erivärisiä liivejä osoitukseksi esimerkillisestä aktiivisuudesta pakaroittensa näyttämisestä takanatuleville. On ainakin keltaisia, punaisia ja harmaita liivejä. Ehkä muitakin.

Liivit ovat siitä erikoisia, että ne eivät ole mitään push-up malleja vaan hyvinkin väljiä ja siten sukupuolineutraaleiksi tehtyjä arvomerkkejä. Sopii siis myös suomalaisten vartalolle, joten ainakaan sen vuoksi ei kannata ladulla ujostella. Rahaakin liivien kantajat tienaavat enemmän.

Mutta se hiihtoasujen väri. Siinä täytyy olla jotakin. Puna-asuisten menestymiselle on haettu selityksiä sieltä sun täältä, huulirasvasta veritankkaukseen vaikka vastaus on ollut koko ajan silmiemme edessä. Punasolut on piilotettu hiihtohaalareihin. Vetoomus Suomen maajoukkueelle. Vaihtakaa punaisiin, niin saatte ehkä joskus pukeutua liiveihin.

 

 

kaunaherra

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani. *Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen* mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu