Pyyriekkoja Lapissa, missä Odinit?

Lapissa on päässyt syntymään aitoja kantasuomalaisia, pyyriekkoja. Kyseessä ei siis ole mikään vieras- tai tulokaslaji, vaan ihan ehta ensimmäisen sukupolven pyyriekkopari. Vapiskaa joutsenet, kansallislinnun asemanne saattaa olla uhattuna.

Kun Veikko Huovisen tarinassa Konsta Pylkkänen ampui pyymetson, siitä tuli uutinen. Pylkkänen sai nimensä lehteen ja uutinen kuultiin radiostakin. Mutta se oli fiktiota se, nyt ovat olleet aidot munat korissa, tosin riekko pyyn kaverina. Eikä niitä ole ammuttu, ainakaan vielä.

Sopii tietenkin pohtia, että kuinka kaksi eriväristä ja -rotuista lintua on päässyt lempimään ja vielä tuloksekkaasti. Onko ollut pimeää, niin että paikalliset Odinit eivät ole nähneet estää tapahtunutta vai kuuluuko se linnuilla normaaliin menoon, mutta ”pohjaan palamiset” ovat jostakin syystä harvinaisia?

Luonto osaa olla todella arvoituksellinen. Nyt jään odottamaan, että selittääkö joku tätä risteytystä ilmastonmuutoksella tai tuulimyllyjen aiheuttamalla radiotaajuisella säteilyllä. Saattaa se kyllä johtua perussuomalaisten kohonneesta gallupkannatuksestakin.

https://yle.fi/uutiset/3-11171827

+1
kaunaherra
Sitoutumaton Pello

Olen vuonna 1947 syntynyt elämän ja työn prosessien moniottelija. Vanhentunut päivän kerrallaan, jatkan samaan malliin. Jos joku löytää kirjoituksistani jonkun mielipiteen niin se on omani.
*Siunattu se joka ei mitään odota, koska hän on varmasti saava sen*
mualaispoeka at gmail.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu